Nişte... ţărănişti

joi, 18 septembrie 2008

Nişte... ţărănişti

De Tiberiu Pîrnău
Există în PNL Vâlcea câţiva şmecheri care sunt în stare să dinamiteze organizaţia judeţeană, dacă nu le merg bine afacerile personale. Sunt foşti ţărănişti aciuaţi sub umbrela PNL de vreo câţiva ani încoace. Băieţii ăştia nu fac nimic, dacă nu le iese măcar „de-o bere“. Vorba vine! Că ei fac miliarde, miliarde de lei din bani publici. Şi-au făcut nişte firme-fantomă de construcţii şi acum jecmănesc la sânge anumite comunităţi.

Prin şantaj şi presiune, băieţii îşi fac mendrele prin judeţ. Mai nou, unul dintre ei şi-a făcut şi firmă pentru materialele publicitare şi l-a înjurat ca la uşa cortului pe preşedintele partidului, atunci când acesta a refuzat să-i dea lui toţi banii partidului, alocaţi pentru campania electorală, cu tot ceea ce presupune aceasta. Nu ne este drag la modul absolut liderul PNL, Emilian Frâncu şi nu suntem de acord cu multe dintre ieşirile sale nervoase în public, dar, totuşi, măi băieţi, a reconstruit din temelii un partid şi v-a pus la toţi o pâine albă în mână (la unii chiar un cozonac!).

Nu putem fi de acord cu aceste metode destabilizatoare şi distructive ale foştilor ţărănişti: Constantin Monceanu şi pupilul său de suflet Cristi Iliescu. Nu avem cum! Mai grav este că, am înţeles, şi politicianul drag nouă cu-adevărat, Cristian Buican, i-ar cam proteja într-un fel pe cei doi şi le-ar gira cu autoritatea lui o parte din acţiunile de dinamitare a organizaţiei. Înţelegem dorinţa lui Cristi de a accede, dar nu agreăm metodele. În fond, ţelul oricărui bun politician este de a deveni lider.

Dar, atenţie la „mijloace“, că acestea, în timp, se pot întoarce împotriva ta, odată ajuns în fruntea partidului! Au ajuns la urechile noastre aceste zvonuri, dar, deocamdată, nu le dăm crezare. Mai ştim de-asemenea, că toate lucrările luate de foştii ţărănişti prin firmele lor (unele cu valori de zeci de miliarde de lei) nu respectă termenele de execuţie. Exemplu concludent este ceea ce se întâmplă acum la Câineni, unde primarul este disperat că lucrările la alimentarea cu apă înaintează cu viteza melcului.

Mai deţinem informaţii că aşa-zisa revoluţie din sânul partidului se datorează manevrelor „maestrului în jocuri de culise“ Monceanu (nu Monci-Ponci, cum îl alintă unii colegi din presă pe fostul viceprimar), care i-a promis lui Emilian Frâncu că... se va ocupa personal de el. Foştilor ţărănişti le spunem doar atât: aruncă cu piatra doar cel care este fără de prihană. Pentru că de multe ori piatra se poate transforma în bumerang. Oricum, până una alta, suntem cu ochii pe lucrările foştilor ţărănişti şi le promitem cititorilor că-i vom ţine la curent cu...evoluţia acestora.

Nu suntem „grobieni“ şi nu vom scrie despre familiile lor, despre amantele lor, despre trecutul lor, despre viciile lor, ci doar despre afacerile lor cu primăriile din judeţ şi despre cum îşi permit ei, cu multă insolenţă, să ne bage mâna adânc în buzunare, nouă – contribuabililor de bună credinţă. Ţineţi aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe