Deputatul Emilian Frâncu sprijină mănăstirile

joi, 18 septembrie 2008

Deputatul Emilian Frâncu sprijină mănăstirile

 Emilian Frâncu a depus o interpelare prin care solicită sprijin pentru refacerea DJ 658 (Muereasca) şi a unui pod, situat pe drumul care face legatura între Valea Cheii - Mănăstirea Iezer şi Mănăstirea Pahomie. Interpelarea a fost adresată ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David. 

„Din discuţiile purtate cu primarii comunelor din nordul judeţului Vâlcea a reieşit că una dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă aceştia este cea legată de starea infrastructurii care necesită pe anumite tronsoane intervenţii urgente de consolidare în vederea desfăşurării circulaţiei în condiţii normale şi de siguranţă deplină.

Un astfel de caz mi-a fost prezentat recent de către primarul comunei Muereasca, domnul Ion Ungureanu, care solicită sprijin în vederea refacerii şi consolidării DJ 658: Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvăneşti – Mănăstirea Frăsinei şi a podului pe DJ Valea Cheii – Mănăstirea Iezer – Mănăstirea Pahomie.

Aceste obiective au fost afectate de precipitaţiile abundente căzute în anul 2005 şi începutul anului 2006, situaţia agravându-se din cauza ploilor din lunile precedente şi a traficului intens spre Mănăstirea Frăsinei, neexistând varianta ocolitoare. Menţionez că, la rândul lui, Consiliul Judeţean Vâlcea a hotărât să iniţieze în regim de urgenţă un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede alocarea sumei de 4.109.305 lei Consiliului Judeţean Vâlcea din Fondul de Intervenţie prevăzut în Bugetul de Stat pe anul 2008, în vederea refacerii DJ 658 şi a podului pe DJ 564 Valea Cheii – Mănăstirea Iezer – Mănăstirea Pahomie.”.

Cel mai energic parlamentar vâlcean solicită să i se precizeze dacă se poate adopta o Hotărâre de Guvern în vederea alocării unei sume din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2008 pentru judeţul Vâlcea, pentru refacerea celor două obiective, lucru care ar însemna enorm pentru comunitatea din nordul judeţului, ca şi pentru miile de credincioşi care se deplasează în cursul anului la mănăstirile din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe