Cine se teme de Zvetlana Preoteasa ?

duminică, 7 septembrie 2008

Cine se teme de Zvetlana Preoteasa ?

Numele ministrului secretar de stat pentru Învăţământul Preuniversitar a apărut cu o frecvenţă sporită săptămâna trecută în presa „ de topor”. Adică în acele publicaţii care execută comenzi politice, cu predilecţie acelea în care munca şi realizările unui om trebuie călcate în picioare şi bălăcărite. Uneori pe câţiva arginţi, alteori pe ducaţi de aur. Uneori pentru bani necesari unui nou autoturism de lux, alteori pentru spaţii comerciale, rate la chirii şi credite, bani de concediu, de tipografie.

Cine a comandat josniciile scrise despre liberala Zvetlana Preoteasa? Păi cine urmăreşte conferinţele de presă, declaraţiile politice făcute în faţa camerelor de luat vederi poate afla cu uşurinţă, Câţiva lideri PSD încearcă să maculeze cu orice preţ imaginea liberalei care va candida în noiembrie la un post de deputat în Colegiul Drăgăşani. Atacurile PSD sunt cu atât mai groteşti cu cât se referă la sume alocate şcolilor din Vâlcea. Băieţii ăştia se fac că nu văd că orice comună din judeţ a primit în ultimii ani bani pentru învăţământ mai mulţi decât în toate guvernările pedeseristo-fesenisto-pesediste la un loc. Imaginea şcolilor din judeţ s-a tranformat radical în ultimii ani.

Microbuzele şcolare, bursele, termoanele, acoperişurile noi, bibliotecile, laboratoarele, pardoselile noi, grupurile sanitare moderne din grădiniţe şi şcoli au necesitat fonduri imense. A fost un program liberal de care cu siguranţă vor beneficia viitoare guverne atunci când productivitatea va creşte în ţara noastră datorită unor generaţii mai bine pregătite educaţional. Un fost patron de-al meu o terfela recent pe doamna ministru spunând că în comuna Vlădeşti copii merg pe jos, nu au microbuz şi nu se dau bani şcolii de aici pentru că primarul este pesedist. Recent şcoala a primit direct de la Guvern 2 miliarde iar comuna este pe primul loc penru următorul lot de micobuze. Vlădeştiul a avut ani buni primar UFD-PNL şi FDR. În acea perioadă nu a primit nici un leu nici de la guvernarea pesedistă nici de la conducerile roşii ale Consiliului Judeţean.

Acum că a primit de la liberali este prea puţin. Eminenţa neagră a PSD, tovarăşul Persu o atacă şi el pe doamna ministru spunând că banii sunt daţi cu precădere localităţilor conduse de primari PNL. Persu s e face că uită că ultimele fonduri vizează în special continuarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare. Iar multe din aceste fonduri au fost alocate unor primării liberale. Numai că aceste primării erau pesediste până în iunie. Şi fondurile pentru terminarea lucrărilor ar fi fost acordate localităţilor respective şi dacă populaţia continua să meargă pe mâna aceloraşi primari. Primăriile PDL au primit mai puţin bani pentru că sunt puţine.

Majoritatea voturilor PDL le-a luat în Râmnic iar municipiul are bani suficienţi pentru şcoli , primarul dispunând de un buget colosal. De ce nu a dat PSD vreun microbuz când a condus România? Câţi bani au dat şcolilor din Vâlcea guvernele social democrate? Inclusiv primarilor PSD ? Păi întrebaţii măi ziariştilor de duzină pe primarii vechi ai PSD câţi bani au primit acum, în ultimii patru ani şi câţi înainte. Aţi văzut vreodată şcolile din Stoileşti, comună condusă ani buni de primari PSD ? O altă coadă de topor din presă, care ar avea enorm de învăţat de la Zvetlana Preoteasa îşi permite cu tupeul de individă a cărei bunăstare ridicată este în contradicţie cu salariul declarat să scrie că doamna Preoteasa va dormi în Parlament aşa cum face în minister şi că de fapt a fost promovată numai pentru că a lipit afişe.

Zeci de preoţi şi directori de şcoli din Vâlcea care cunosc eforturile ministrului liberal şi care au beneficiat de sprijin direct de la acesta citesc şocaţi asemenea mârlănii telegrafiate pentru a macula hârtia de ziar. Mercenarii din presă au motivaţiile lor, explicabile până la urmă. Pentru că educaţia unora lasă cu mult de dorit iar parvenirea şi snobismul sunt caracteristice acestor lichele de vremuri noi. Însă un politician responsabil nu poate să îşi ceară azi scuze public recunoscând că „ doamna Zvetalan a fost şi rămâne o fiică a Vâlcii” iar peste o săptămână să îşi retragă tot public scuzele la presiune unor dinozauri comunişti care le sunt colegi de partid. Când acest politician mai este şi preşedinte de Consiliu Judeţean şi când acestui preşedinte pesedist ministrul liberal i-a acordat sprijin direct exact pentru finanţarea unor şcoli din localităţi în care pesedistul avea obligaţii electorale atunci vorba unui fost preşedinte „ îţi vine scârbă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe