Zvetlana Preoteasa a reuşit !

duminică, 31 august 2008

Zvetlana Preoteasa a reuşit !

90 de miliarde pentru şcolile din Vâlcea

Recent îl lăudam pe Ion Cîlea pentru gestul său de a-i cere public scuze ministrului secretar de stat al PNL în MEC, Zvetlana Preoteasa. Scuzele se datorau atacurilor nefondate ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Persu , care o acuzase pe liberală că sabotează şcolile din Vâlcea. Liderul PSD avea însă promisiuni ferme ale ministrului, promisiuni publicate şi de „Ziarul de Vâlcea”. Zvetlana Preoteasa s-a ţinut de cuvânt. În ultima şedinţă Guvernul a alocat fonduri importante şcolilor din Vâlcea. Judeţul nostru beneficiază de peste 90 de miliarde lei destinaţi continuării lucrărilor de reabilitare, pentru utilităţi şi pentru obiective de investiţii.

Unele judeţe au primit sume mult mai mici, 40-50 de miliarde. Ca exemplu judeţul Maramureş, zonă care are  nevoie acută de fonduri, a primit doar 50 de miliarde lei. Cei 90 de miliarde din Vâlcea vor fi alocate şcolilor din 60 de comune vâlcene. „Sunt bucuroasă că am reuşit să mă ţin de promisiune. I-am spus domnului Ion Cîlea, când m-a vizitat la minister, că nu fac discriminări politice şi că vreau ca toate comunele să primească bani pentru şcoli. Că sunt legată de toate şcolile, că nu se vor primi bani doar în localităţile din colegiul în care voi candida eu aşa cum au lansat unii adversari politici zvonuri. Din aceste localităţi 23 sunt administrate de primari PSD.

Este un procent care corespunde de fapt numărului de primării câştigate de fiecare partid. Au fost alocate fonduri şi primăriilor PDL, PNG şi PNL. Nu sunt nici primii şi nici ultimii bani alocaţi de Guvernul Tăriceanu unităţilor de învăţământ din Vâlcea. Voi face tot ce pot ca şi alte localităţi să primească fonduri anul acesta.” ne-a declarat secretarul de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În ediţia de joi vom publica sumele pentru fiecare şcoală. Precizăm că i-am promis şi noi ceva doamnei ministru.

În colaborare cu alte redacţii din Vâlcea vom supraveghea în perioada următoare şcolile care au primit bani. Vrem să ştim exact ce firme fac lucrările, ce lucrări execută, ce calitate au acestea şi cât costă. Vom urmări încredinţările directe şi licitaţiile. Şi ne vom ţine de capul primarilor din localităţile respective. Nu de alta, dar ar fi păcat ca sume din bugetul României să ajungă sub formă de comisioane în buzunarele unora în loc să fie folosite în interesul copiilor din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe