Nouă localităţi nu au organizat licitaţii pentru lapte şi corn

miercuri, 27 august 2008

Nouă localităţi nu au organizat licitaţii pentru lapte şi corn

Elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat, precum şi copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de 4 ore vor primi, începând din luna septembrie 2008, produse lactate şi de panificaţie în limita valorii zilnice de 1,17 lei/elev, respectiv preşcolar. Produsele oferite copiilor vor fi lapte UHT, lapte pasteurizat, lapte bătut, iaurt simplu integral, cornuri, batoane şi biscuiţi. Calitatea produselor va respecta parametrii microbiologici de calitate şi vor fi asigurate: transportul şi distribuţia zilnică, bisăptămânală sau săptămânală.

„Noi ne-am ocupat cu seriozitate de această problemă. Consiliul Judeţean a inventariat stadiul contractării produselor lactate şi de panificaţie pentru preşcolari şi elevi. 34 de localităţi au încheiat deja procedurile de atribuire a contractelor de furnizare a produselor lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari, 46 de localităţi sunt în curs de desfăşurare, iar 9 localităţi sunt în întârziere. Valoarea la aceste localităţi cu probleme este peste 10.000 euro şi nu se poate merge pe act adiţional. În aceste condiţii trebuie ţinută licitaţia până în data de 9 septembrie.“ a afirmat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.

Donnia sa a mai precizat că reprezentanţii Instituţiei Prefectului nu prea cunosc prevederile legale în ceea ce priveşte licitaţiile pentru Programul „Laptele şi cornul”. „Prefectura nu ştia dacă şi consiliile locale pot organiza licitaţii pentru lapte şi corn. Noi am decis încă de anul trecut şi am solicitat consiliilor locale să se ocupe de acest program. Ordonanţa 70/2003, art 1, alin 5 spune clar că atât Consiliul Judeţean, cât şi consiliile locale pot efectua aceste licitaţii”. L.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe