Ion Tudor, drum deschis…

miercuri, 27 august 2008

Ion Tudor, drum deschis…

„Ziarul de Vâlcea“

Modificările privind candidaturile pentru parlamentare survenite în PSD după şedinţa conducerii judeţene de marţi, 26 august, pot duce la pierderea unui Colegiu. Aşa-zişii analişti din presă care habar nu au care este situaţia reală din teritoriu s-au apucat să-l laude pe Ion Câlea care cică ar fi întărit echipa de candidaţi a PSD. În primul rând preşedintele PSD Vâlcea a făcut ceea ce a vrut centrul, în al doilea rând schimbarea candidaţilor a slăbit echipa. De fapt acum Colegiul Horezu poate fi câştigat uşor de liberali sau de PDL care ar putea obţine astfel nesperat trei mandate de deputat.

PDL ar putea încerca obţinerea acestui colegiu cu un candidat remarcabil, Ion Tudor, cel renegat de o conducere judeţeană inconştientă a PSD. Colegiul Horezu era un colegiu aproape sigur pentru Aurel Vlădoiu (doar pentru el). În nici un caz pentru PSD. Marian Sârbu, fostul ministru, trimis de PSD pe un aşa colegiu s-a luat după numărul de primari PSD din zonă. Dar Sârbu nu a făcut nimic pentru aceşti primari. Ei nu îl percep ca  un prieten aşa cum îl percepeau pe Vlădoiu ci ca pe un Agamiţă Dandanache trimis de conducerea PSD  în Horezu să ajungă deputat pe munca altora.

Nici populaţia din zonă nu îl cunoaşte iar ţăranii nu vor fi impresionaţi nici de CV-ul lui şi nici de nu ştiu ce mari aşa zise merite profesionale din cariera sa. Dacă Ion Tudor candidează din partea PDL va avea cu siguranţă parte de voturile unor organizaţii portocalii puternice şi disciplinate. Să nu uităm că oraşul centru al Colegiului a fost câştigat recent de un pedelist. Tudor ar putea obţine şi un sprijin din partea unor organizaţii liberale destul de bune în zonă ( PNL are şi doi primari cunoscuţi) care ar încerca astfel să îl ajute pe Cristian Buican şi pe Zvetlana Preoteasa, doi colegi de ai lor cărora le sunt datori .

Iar partea rebelă din PSD, nemulţumită de actuala conmducere, de mutarea forţată a lui Vlădoiu, ar putea să îi dea voturile lui Tudor. În acelaşi timp dacă Tudor va candida din  partea PNL are şanse mai mari decât Marian Sârbu. Vlădoiu probabil va ieşi senator în Colegiul Sud. Unde ieşea şi Laurenţiu Coca. Candidatura lui Coca la Râmnic ar putea fi totuşi una surprinzătoare. Redacţia noastră analizează atent varianta sprijinirii energicului pesedist hârşit în atâtea bătălii electorale. Nu de alta, dar Dorel Jurcan  prea pare sigur de victorie! Cu Bleotu, Mazilu şi Vlădoiu, PSD avea şanse în trei colegii.

Acum nu mai are decât în două de deputaţi. Şi în plus a rămas descoperit şi colegiul din Râmnic Nord unde primarul Vlădeştiului va fi obligat să nu mai candideze de o decizie a conducerii centrale. Iar dacă totuşi va candida va face un non combat favorabil pedelistului. O vom lua de la capăt şi îl vom susţine pe Aurel Vlădoiu pentru postul de senator în Sud. Oricum este mai bun decât liberalul Folea iar de la PDL nu se ştie cine va avea curaj să candideze. Vlădoiu aduce un sprijin lui Bleotu şi lui Mazilu iar toţi trei au şanse să devină tripleta câştigătoare a PSD în Vâlcea şi să coloreze în roşu, pentru mulţi ani, o zonă în care oricum nostalgicii sunt majoritari.

Doar ministrul Zvetlana Preoteasa mai are o şansă în sud. Dar totul depinde de cine va candida din partea PNL în Horezu. Un colegiu deschis acum la trei capete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe