Avocatul Ungureanu jonglează cu miliarde, dar nu îşi achită datoriile

miercuri, 27 august 2008

Deputatul a intrat în dizgraţia conducerii PDL

Avocatul Ungureanu jonglează cu miliarde, dar nu îşi achită datoriile

Nicu Trandafir

Nu este suportat de nimeni dintre pediştii vechi. Le este frică de el, îl urăsc, îl invidiază pentru prosperitatea obţinută pe căi numai de el ştiute. L-au primit în partid datorită unei fuziuni cu Partidul Liberal Democrat condus de Stolojan, omul lui Băse. Avocatul este unul dintre cele mai controversate personaje din Vâlcea. Şi asta o ştiu toţi colegii săi de partid. Mulţi dintre ei cu o moralitate şi activitate profesională care i-ar recomanda să candideze. Nu are imagine în teritoriu iar datorită învârtelilor sale prin instanţe mii de vâlceni au toate motivele să nu îl voteze.

Despre toate acestea au aflat şefii săi de la Bucureşti. Care s-au lăsat induşi în eroare de carisma sa şi de un stil ţărănist de a se preface, de a sugera că munceşti mult pentru grup, că eşti eficient, că ai popularitate. Stil pe care Petre Ungureanu l-a îmbunătăţit în permanenţă. Omul este expert în jonglerii politice, economice, juridice (ar trebui să vă taxăm, domnule deputat, pentru această reclamă). Cu ani în urmă a ţipat pe holul judecătoriei din Piteşti la o judecătoare până a intimidat-o şi a forţat-o să schimbe hotărârea în favoarea unui client de al său. Un „interlop“. Aşa cum dealtfel sunt mulţi dintre cei care apelează la serviciile lui.

Mereu zgârcit

Proprietar din 2007 al unei suprafeţe de 7500 mp în Bujoreni, deputatul PD-L susţine, în declaraţia de avere, că terenul are valoare de impozitare zero . Mai nou, avocatul se poate prevala şi de… calitatea de participant la evenimentele din 1989 pentru a nu plăti impozite

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere postate pe siteul Camerei Deputaţilor (13.06.2008), avocatul - parlamentar Petre Ungureanu (PD-L) recunoaşte, practic, că averea sa s-a mărit considerabil de la începutul anului 2007 şi până în prezent. Iar averea din ultimii patru ani a crescut fantastic. Şi-a aranjat fiii şi finii, cu unii împărţind chiar proprietăţi imobiliare. Omul a creat o mică reţea.Proprietăţi deţinute de familia deputatului DP-L Petre Ungureanu :.
RÂMNICU VÂLCEA

• Teren, 500 mp, Str. Grigore Procopiu, valoare de impozitare 5.000 RON, dobândit în 1996 prin cumpărare.
• Casă de locuit, aceeaşi adresă, 340 mp !!!, dobândită în tot 1996, valoare de impozitare 8.000 RON;
• Apartament, 55 mp, dobândit în 2003, prin cumpărare, valoare de impozitare de 40.000 RON.
DELTA DUNăRII, localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea
• Teren, în suprafaţă de 610 mp, dobândit în 2000 prin cumpărare, valoare de impozitare 6.000 RON;
• Casă de vacanţă, 280 (mp!!!), construcţie finalizată în 2006, valoare de impozitare 50.000 RON.
Comuna MORăREŞTI, judeţul Argeş
• Teren, 1,35 hectare, dobândit în 2004, prin cumpărare, în coproprietate cu un anume Dumitru M.
Comuna BUJORENI, judeţul Vâlcea
• În anul 2007, familia Petre şi Anca Ungureanu, împreună cu finul, Marius Nicolaescu, au cumpărat un teren în suprafaţă de 7248 mp, cu casă de 58 mp, ale căror valoare de impozitare este, atenţie, 0 (ZERO lei)
Şalupă, barcă cu motor, miliarde în Trezorerie

Petre Ungureanu nu deţine maşini (aşa declară), dar are o şalupă, cumpărată nu se ştie când, an de fabricaţie 1991 şi o barcă cu motor Romcraft, an de fabricaţie 2008, pare-se achiziţionată cu mii de euro. Ciudat este că parlamentarul este văzut deseori la volan….

În aprilie şi iulie 2007, familia Ungureanu a vândut două terenuri, contra sumelor de 11.955 Euro, respectiv, 1500 Euro (??? – o fi greşeală)

Petre Ungureanu mai deţine titluri de stat la Trezorerie în valoare de 300.000 RON (3 miliarde lei vechi!). Veniturile anuale încasate de familia Ungureanu: 48.888 RON - ca deputat; 4.165 RON – ca avocat; 5.925 RON – din închirierea, către SC Pontiac SRL Bucureşti a cabanei de vacanţă din Deltă; 6.318 RON – veniturile declarate ale soţiei, avocatul Anca Ungureanu. Atât avocatul deputat cât şi soţia sa au posibilitatea de a câştiga sume imense de la clienţi, la negru, fără a le tăia acestora chitanţe pentru serviciile prestate.

Cu toate bogăţiile sale Petre Ungureanu continuă să îşi bată joc cu nesimţire de nişte foşti clienţi de-ai săi pe care i-a păcălit şi cărora le datorează bani mulţi. Aceştia nu au  cum executa Biroul de avocat Petre Ungureanu pentru că banii nu sunt în conturi. Între timp conturile personale ele mebrilor clanului Ungureanu cresc. Ca şi pretenţiile acestui intrus în PDL care poate pierde totuşi candidatura într-un colegiu sigur. Pentru că tot vârful PDL-ului plus câţiva influenţi ce îşi doresc un mandat au aflat că Petre Ungureanu este vulnerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe