Asistenţii maternali, verificaţi de directorul Badea

miercuri, 27 august 2008

Asistenţii maternali, verificaţi de directorul Badea

Nicolae Badea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, a declarat că în perioada imediat următoare toţi asistenţii maternali din judeţul Vâlcea vor fi reevaluaţi. Această decizie a fost luată după ce televiziunile naţionale au prezentat cazul şocant din Bistriţa unde un asistent maternal a maltrat şi ucis un copil de 4 ani aflat în grija acestuia. „Trebuie să reverificăm toate persoanele care au în grijă copii, dacă au calificarea necesară şi pregătirea în acest domeniu. Trebuie acordată o atenţie deosebită acestor persoane care lucrează în domeniu”, a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea, la începutul acestei săptămâni.

În judeţul nostru sunt 400 de asistenţi maternali care au în grijă 519 copii. „Sunt asistenţi care au în grijă câte doi sau trei copii, dacă sunt fraţi de exemplu. Conform legii, aceşti copii nu sunt despărţiţi. Locuri vacante pentru asistenţi maternali nu sunt. În prezent avem doi asistenţi în concediu pentru îngrijirea copiilor până la doi ani, şi un altul în concediu de boală, dar copiii au fost daţi în grija altora”, a declarat Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea.

Potrivit legii, persoanele interesate să lucreze ca asistenţi maternali trebuie să treacă printr-un set de evaluari făcute de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, de asemenea şi printr-o evaluare psihologică care se repetă anual. În medie, un asistent maternal primeşte de la stat un salariu între 800 şi 1000 lei pentru fiecare copil aflat în grijă.

L.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe