Sesiunea a doua a bacalaureatului

duminică, 24 august 2008

Sesiunea a doua a bacalaureatului

Note mari la probele de limbi străine

• Majoritatea candidaţilor la bac au obţinut peste 5

Rezultatele obţinute la probele orale din sesiunea a doua a Bacalaureatului demonstrează aptitudinile candidaţilor vâlceni pentru limbile străine, în special engleză şi rusă, dar şi minusurile lor la limba română. „La limba engleză s-au obţinut 10 note maxime şi 16 note cuprinse între 9,00 şi 9,99, iar la limba rusă toţi candidaţii au obţinut note între 9,00 şi 9,99. Prin comparaţie, la limba franceză majoritatea notelor sunt cuprinse între 7.00 şi 8.99, iar la limba română majoritatea candidaţilor au obţinut între 5,00 şi 7,99.” – a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Paul Dumitrescu.

22 dintre candidaţii înscrişi la această sesiune a Bacalaureatului nu s-au prezentat la probele orale (unul la limba franceză şi toţi ceilalţi la limba română), ceea ce îi elimină din examen, ei nemaiputând susţine probele scrise, în zilele următoare. Inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Vâlcea, Florin Smeureanu spune că este mulţumit de modul cum s-a desfăşurat concursul în acest an, cu excepţia unora dintre profesorii universitari care au fost preşedinţii comisiilor de examinare şi care nu au catadicsit să vină la program în toate zilele de examen, în ciuda faptului că obţin sume de 5 – 6000 de lei noi în urma acestui examen.

La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2008 s-au înscris, în Vâlcea, 478 de candidaţi care trebuie să susţină fie toate probele orale şi scrise, fie numai probe scrise, dacă au obţinut deja note de trecere la oral în sesiunile din iunie sau din anii trecuţi. Pentru ei a fost organizat un singur centru de examen şi un alt centru de corectare a lucrărilor scrise, ambele la unităţi şcolare din municipiu. Pe plan naţional, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se desfăşoară în 159 centre de examen, unde vor fi evaluaţi peste 58.000 de candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe