Svetlana Preoteasa este acuzată de lipsa de fonduri din primăriile pesediste

miercuri, 20 august 2008

Atac demagogic caracteristic lui Dumitru Persu

Svetlana Preoteasa este acuzată de lipsa de fonduri din primăriile pesediste

Rar mi-a fost dat să văd un atac mai mârlănesc decât cel lansat de vicepreşedintele Dumitru Persu, prin puţina presă care îl mai ia în seamă, împotriva ministrului secretar de stat Svetlana Preoteasa. Domnul vice de Consiliu Judeţean ajuns în funcţie datorită popularităţii lui Ion Cîlea şi sistemului de vot pe listă, spune că doamna ministru, deşi este vâlceancă, sabotează acordarea de fonduri şcolilor din Vâlcea.

Lideri PSD au făcut promisiuni neonorabile

În realitate tovarăşul Persu reclamă lipsa de fonduri din primăriile conduse de primari PSD. Uită să spună că majorităţii acestor primari el şi Ion Cîlea le-au promis sprijin şi fonduri în campania electorală. Şi i-au determinat să golească visteriile primăriilor în lucrări edilitare de calitate îndoielnică făcute în grabă pentru a obţine voturi la localele trecute. Cazul de la Dăeşti l-am prezentat deja când primarul pesedist Ion Dobre a tocat în campanie şi peste 3 miliade de lei din fondul de rulment al primăriei bani care trebuiau să servească construirii unui sediu pentru instituţia care funcţionează, ruşinos, înr-un spaţiu închiriat. Când aţi promis suţinere financiară pe ce v-aţi bazat tovarăşe Persu? Păi cu ce este de vină doamna ministru că nu sunt bani în primării pentru şcoli, penru aprovizionarea acestora în vederea iernii?

PNL alocă fonduri imense unităţilor din Vâlcea

Guvernul liberal este fără îndoială singurul Guvern care a alocat atâta atenţie şcolilor în ultimii ani. Şi atâţia bani. Unităţile de învăţământ şi-au schimbat radical faţa. Iar liderii liberali judeţeni au făcut loby şi judeţul nostru a primit cele mai multe microbuze şcolare, cele mai multe manuale, cei mai mulţi bani pentru termopane, grupuri sanitare, reabilitări, mobilier nou şi câte altele. Doamna Svetlana aduce fonduri în continuare.

Tot prin intervenţiile ei 100 de elevi vor beneficia din anul următor de burse substanţiale. Doamna ministru este candidat al PNL la funcţia de deputat în colegiul Drăgăşani. Un colegiu cu mulţi primari PSD. Cum ar crede cineva că nu vrea să se aloce bani şcolilor din acest colegiu pentru că face diferenţe politice? Păi tovarăşul Persu crede că poate să mintă lumea de acolo şi să o facă să nu voteze cu liberala? Greşeşte pentru că actualul deputat PSD din Drăgăşani, umflatul Bleotu care suge bani mulţi de la două slujbe de stat, nu a făcut în ultimii 19 ani pentru localnici cât a făcut doamna Preoteasa în ultimii doi ani.

Cât şi ce a făcut pentru Vâlcea doamna ministru vom prezenta într-o ediţie viitoare. Tovarăşul Persu ar putea să ne spună dacă în întreag lui carieră a cumpărat un ghiozdan pentru vreun elev sau un caiet. Asta pentru că tot clamează lipsa de interes a liberalilor pentru elevi. O mincionă sfruntată scuipată din gura unui demoagog cu seceră şi ciocan în suflet! Mă miră naiovitatea lui Persu care spune că doamna Preoteasa intervine şi ministerul alocă fonduri direct unor şcoli conduse d eprimari liberali. Păi este normal. În primul rând localităţile cu primari PNL sunt cele mai numeroase în Vâlcea. Aşa a vrut electoratul tiovarăşe Persu!

Apoi doamna Svetlana nu face singură loby. O ajută toţi demnitarii liberali. Iar mare parte din aceştie, deputaţi, consilieri, miniştri, au promis în campania electorală ceva electoratului din acele localităţi. Acum nu fac decât să îşi ţină promisiuniile. Aşa fac oamenii de cuvânt. Dumneavoastră cu domnul Câlea când aţi promis v-aţi gândit că liberalii o să vă dea bani ca să vă ţineţi promisiunea? Păi v-aţi gândit prost. Ia aduceţi-vă aminte în anii în care aţi guvernat, şi nu puţini, cât aţi dispreţuit edilii liberali şi ţărănişti.

Când primăria Vlădeşti era condusă de un primar UFD câţi bani a primit Vlădeştiul de la Guvern? Cu mult mai puţini decât acum când este condusă de un pesedist şi guvernul este liberal. Vă garantăm pentru că am verificat cifrele. Iar pentru a-i linişti pe edilii PSD vă comunicăm că doamna Svetlana face toate eforturile pentru ca toate şcolile din Vâlcea să primească fonduri. Numai că în România sunt mii de şcoli. Iar Vâlcea este doar un judeţ în timp ce doamna ministru trebuie să se ocupe de învăţământul preuniversitar din 40 de judeţe.

În curând va sosi un nou lot de micrpbuze în Vâlcea. Şi aproape 80 la sută din ele se vor duce spre primării conduse de primari PSD, PC, PNG, PN├×. Conducerea Consiliului Judeţan ar trebui să găsească mijloace prin care să verifice mai atent fondurile cheltuiet chiar în primăriile pesediste.

Să nu arunce pisica în curtea liberală pentru că la urma urmelor lideri PSD din Vâlcea sunt cei care s-au împotrivit din toate puterile ca PNL să aibă un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, aşa cum era firesc în urma votului de la locale şi a blocat activitatea Consiliului încălcând legea şi nepermiţând consilierilor liberali să opteze pentru comisiile din Consiliu motiv care a dus la atacarea în contencios de către Prefectură. Consilul Judeţan nu se poate conduce dictatorial şi apoi să ai pretenţia ca adversarii politici să dea cu bani în tine! Nu e un demers nici diplomatic nici politic. E doar un stil imbecil de a conduce .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe