Aranjamente funciare la Păuşeşti Măglaşi ?

miercuri, 20 august 2008

Aranjamente funciare la Păuşeşti Măglaşi ?

Funcţionari acuzaţi de amestec în succesiunea unor terenuri

Ne-a vizitat la redacţie doamna Viorica Tomescu din comuna Păuşeşti Măglaşi care ne-a reclamat un amestec ilegal al administraţiei locale în succesiunea unor terenuri. „ Nicolae Gr. Iliescu, bunicul meu,a depus cerere de restituire a mai multor terenuri pe care le-a deţinut în comună. Cererea depusă după Revoluţie a fost ca atâtea altele din ţară nluată în seamă de autorităţi. Bunicul meu a decedat între timp. Am rămas moştenitori eu, o soră de a mea şi o mătuşă. Sora mea, Maria Stroe a depus din nou solicitare pentru restituirea unor proprietăţi.

În mod nomal trebuia să deschidă o succesiune sau să ne anunţe să depunem o solicitare comună. Culmea este că funcţionarii din primărie ştiau toată situaţia. Eu cred că doamna Elena Andrei, zisă Nuţi, de la OCOT, se ocupă cu fel de fel de ilegalităţi. Aşa a reuşit să achiziţioneze la preţuri avantajoase terenuri şi apoi să le revândă în câştig. Prin aranjamente. Ea a favorizat primirea de către sora mea a unui titlu de proprietate pe un teren de 400 de metri pătraţi , la şoseaua principală. Terenul trebuia împărţit moştenitorilor. Titlul a fost dat pe 30 mai anul ăsta. Imediat sora mea a vândut terenul deoarece ştia că există riscul să deschid acţiune în instanţă. Am făcut acest lucru dar vă daţi seama că deja este greu, foarte greu.

Între timp funcţionarii din primărie vor să o ajute pe sora mea să pună mâna, de una singură şi pe alte bucăţi din moştenirea comună. Trist este că toată lumea ştie adevărul dar nimeni nu ne anunţă când se fac schiţe când se măsoară terenuriel. În urmă cu câţşiva ani am mers în audienţă la doamna Handolescu care era prefect. I-am solicitat atunci să intervină pentru a stopa o restituire ilegală doar unui moştenitor. Doamna prefect a sunat la primărie şi pe moment lucrurile au intrat în normal. Pe schiţa de la OCOT nici nu sunt trecuţi vecinii bine, Elena Andrei este acuzată de mai mulţi localnici de asemenea practici.

Îi ajută pe unii să pună mâna pe terenuri care nu sunt ale lor. Nu ştiu cât de amestecat este primarul, acre era secreta atunci. Eu l-am votat pentru că am crezut că este un om care va respecta legea. Se pare că m-am înşelat. Am aflat din ziarul dumneavoastră despre unii primari care fac asemenea afaceri cu terenuri pe mână cu funcţionari. De aceea am venit să vă prezint cazul meu. Poate măcar stopaţi abuzurile cu alţi oameni din Păuşeşti”. Vom întreprinde o anchetă în aceste zile când vom avea şi o discuţie cu noul primar al comunei din apropierea Râmnicului. Dacă va fi cazul vom sesiza DNA şi Procuratura Vâlcea aşa cum am procedat în cazul primăriei Dăeşti.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe