Petre Ungureanu distruge şansele PDL-ului în Râmnic

luni, 18 august 2008

Portocaliii nu au candidaţi pentru Parlament!

Petre Ungureanu distruge şansele  PDL-ului în Râmnic

PNL şi PSD şi-a stabilit deja aproape în procent de sută la sută candidaţii pentru Parlament. Majoritatea dintre aceştia se află deja în campanie electorală străbătând zi şi noapte localităţile din colegiile în care vor candida şi prezentând prin presă propuneri legislative, programe, proiecte. În PDL impresia generală este că nimeni nu are şanse decât în colegiile din Râmnic. De parcă imaginea pozitivă a primarului Gutău ar putea fi împrumutată de orice candidat.

PDL nu are oameni care să dorească să-şi cheltuiască banii şi energia în colegiile Bălceşti, Drăgăşani, Brezoi şi Horezu unde este de anticipat că PNL îşi va împărţi mandatele cu PSD. Colegiul senatorial în care candidează liderul liberal Emilian Frâncu reprezintă deasemenea o mare problemă a PDL ca şi  colegiul senatorial din Sud unde PSD domină Bălceştiul şi Drăgăşaniul şi unde probabil va obţine cele mai bune rezultate pentru Senat.

Un Râmnic râvnit de profitori

Fără candidaţi în celelalte colegii PDL speră la două mandate de deputat în Râmnic şi la cel de senator. Dorel Jurcan deja şi-a asigurat candidatura aşteptând un nou mandat făcut cadou de un electorat care nu are de ce anume să fie mulţumit de Jurcan. Liderul democrat speră ca popularitatea lui Gutău şi implicarea primarului să îl ajute indirect. Omul depinde însă foarte mult şi de prestaţia celor doi candidaţi la Camera Deputaţilor ai PDL. Atât liberalii cât şi pesediştii vor să-l aibă contracandidat pe Petre Ungureanu.

Oportunistul avocat îmbogăţit considerabil în ultimul mandat este cel mai vulnerabil potenţial candidat al PDL. Este atacabil pentru că nu a făcut nimic pentru vâlceni. Chiar îl invităm să ne trimită un comunicat în care să ne spună concret pe cine şi cum a ajutat, nu de când e deputat, ci de când locuieşte în Vâlcea. Petre Ungureanu a fost mereu un factor destabilizator în partidele din care a făcut parte. Deocamdată la PDL nu a avut timp să îşi facă o gaşcă şi să se revolte împotriva liderilor, dar atât Dorel Jurcan cât şi Mircia Gutău ar trebui să se uite atent la trecutul lui Ungureanu.

Mai ales primarul Mircia Gutău căruia îi reamintim că în perioada în care a avut necazuri Petre Ungureanu era politicianul vâlcean cu cele mai mari relaţii în justiţie. Relaţii pe care le are şi acum din funcţia pe care o deţine în Comisia Juridică a Camerei Deputraţilor şi pe care o foloseşte fără discernământ pentru a pune presiune asupra instanţelor. Sau a procuroilor pe care mai recent îi asmute împotriva noastră şi a celor care au curajul să îl critice acuzându-ne de şantaj. Un comportament imoral pentru că Petre nu a fost niciodată şantajat. Suntem siguri că vor fugi şi voturile râmnicenilor de PDL cu Petre Ungureanu candidat.

Iar alt potenţial candidat, Sorin Zamfirescu, ajuns la vârsta la care ar trebui să îşi vadă de  nepoţi, are o imagine deplorabilă. Nu a mai rămas nimic din stofa celui care câştiga în urmă cu 12 ani primăria pentru ţărănişti. Orgoliul îl împinge să vrea un nou post bine plătit de parcă nu i-ar ajunge pensia de 2000 de euro pe care o are. Fostul satrap al apei reci este nepopular şi atacabil.

Speranţa PDL rămâne în Sami Vâlcu pentru jumătate din Râmnic plus un candidat cu imagine adus de la centru. Şi de altfel chiar nu înţelegem de ce nu apelează organizaţia la un lider veritabil care a făcut ceva ca parlamentar şi care ar putea candida în locul lui Petre Ungureanu. Iar pe Petre să îl trimită în colegiul de nordul judeţului. Să afle pe propria piele ce popularitate are în rândul ţăranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe