Hackerii rămân în arest

luni, 18 august 2008

Hackerii rămân în arest

Curtea de Apel Piteşti a respins săptămâna trecută, ca nefondat, recursul depus de cei 20 de hackeri vâlceni cercetaţi pentru fraude informatice în dosarul „Malware”, împotriva prelungirii mandatelor de arestare preventivă, dispuse de Tribunalul Vâlcea. Magistraţii vâlceni au decis săptămâna trecută prelungirea, cu încă 29 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor 20 de persoane reţinute la începutul lunii iunie pentru fraude informatice. Apărătorii inculpaţilor au contestat imediat măsura, motivând că prelungirea arestului preventiv nu se justifică.

Prejudiciu de 2 milioane de euro

Cei 20 de hackeri sunt acuzaţi că au produs prejudicii de peste 2 milioane de euro unor cetăţeni străini, prin organizarea de licitaţii fictive pe Internet. Ei au fost identificaţi şi reţinuţi în urma unei acţiuni de durată, la care poliţiştii români au colaborat cu agenţi FBI

Toţi inculpaţii prezenţi

La ultima şedinţă de judecată au asistat toate cele 20 de persoane arestate preventiv pentru infracţiuni informatice. Celui de-al 21-lea arestat, un minor în vârstă de 17 ani, i s-a prelungit mandatul pentru încă 19 zile în urmă cu o săptămână, iar în acest caz sunt implicaţi alţi doi tineri pe numele cărora, la începutul anchetei, s-au emis mandate de arestare preventivă în lipsă, ei fiind, în prezent, în Canada şi Statele Unite ale Americii.

Acţiunea „Malware" - cum sunt denumite în general fişierele transmise prin internet care provoacă daune computerelor atunci când sunt accesate - s-a soldat cu reţinerea mai multor persoane, confiscare de echipamente IT şi bani, sechestrare de vile, apartamente, autoturisme de lux. Membrii reţelei din Vâlcea care intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, au obţinut peste 400.000 de euro, achiziţionându-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe