Zvetlana Preoteasa vrea să fie prima liberală din Vâlcea în Camera Deputaţilor

miercuri, 13 august 2008

Colegiul Drăgăşani poate fi câştigat de o femeie !

Zvetlana Preoteasa vrea să fie prima liberală din Vâlcea în Camera Deputaţilor

Nu putem acuza PDL şi PSD de misogism deşi unii lideri ai celor două organizaţii au avut discursuri susceptibile în acest sene. PNL Vâlcea este însă singura organizaţie care a desemnat o femeie pentru a candida în toamnă la parlamentare. Colegiul în care va candida Zvetlana Preoteasa, fostă preşedinte a organizaţiei judeţene de femei şi ministru secretar de stat cuprinde municipiul Drăgăşani şi cele 19 localităţi vecine: Ştefăneşti, Lungeşti, Voiceşti, Suteşti, Mitrofani, Guşoeni, Şuşani, Mădulari, Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana, Ioneşti, Prundeni, Orleşti, Scundu, Drăgoeşti şi Olanu.

Nu este un colegiu uşor deşi PNL are organizaţii bune şi a avut mulţi candidaţi în turul al doilea la locale în localităţile conduse acum de primari din alte formaţiuni. Desemnarea energicei liberale nu este deloc întâmplătoare. Doamna Zvetlana Preoteasa, în calitatea sa de secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar, a manifestat un sprijin constant pentru comunităţile locale din judeţul Vâlcea.

În acest sens, şi-a alocat timp, săptămânal sau o dată la două săptămâni, pentru a verifica starea unităţilor de învăţământ din judeţ. Prin efortul şi suportul doamnei secretar de stat, în perioada 2007-2008, unităţile de învăţământ au primit  sume totale în valoare de 7,85 milioane RON, pentru reabilitare şi modernizare. Dintre localităţi, menţionăm Drăgăşani, Amărăşti, Drăgoeşti, Glăvile, Ioneşti, Măciuca, Creţeni, Olanu, Orleşti, Roeşti, Stăneşti, Stoileşti, Stefăneşti, Şuşani, Voiceşti .

Pe tot parcursul mandatului său doamna Preoteasa nu a uitat că judeţul pe care trebuie să-l reprezinte este Vâlcea şi în cadrul vizitelor pe care le-a făcut în judeţ a stat de vorbă cu oamenii pentru a afla problemele sociale cu care se confruntă, fiind un emisar al acestora în cadrul guvernului, arătând colegilor din alte ministere unde trebuie să intervină pentru a le soluţiona. Cum PDL nu are un reprezentant puternic în zonă este de anticipat o bătălie dură între liberali şi PSD care îl aruncă în luptă pe Vasile Bleotu.

Actualul deputat PSD a beneficiat de sprijinul partidului pentru a încasa lunar sume uriaşe din sinecuri şi este extrem de vulnerabil chiar în Drăgăşani unde politica care a dus-o a creat destule nemulţumiri. Nu este însă un adversar de neglijat deoarece va coaguliza voturile nostalgicilor de stânga, ale unor electori săraci şi bineînţeles a misoginilor. Numai că în colegiul Drăgăşani femeile sunt numeroase şi cadrele didactice la fel.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe