„Tricolorele” au câştigat disputele cu China, Kazahstan şi Franţa

miercuri, 13 august 2008

La Beijing, fetele lui Tadici „spulberă” tot ce întâlnesc:

„Tricolorele” au câştigat disputele cu China, Kazahstan şi Franţa

În primul său meci jucat în Grupa A la Olimpiada de la Beijing, reprezentativa Franţei a trecut de Angola cu 32-21, iar Norvegia a învins ţara gazdă, China, 30-22. „Tricolorele” au început mai greu, dar şi-au revenit pe final, ultimele 20 de minute ale partidei arătând clar diferenţa de valoare dintre cele două formaţii. După 13-10 la pauză, româncele s-au impus la final, scor 31-19 şi au trecut pe prima poziţie a clasamentului în grupă. Marcatoarele formaţiei noastre în acest meci au fost Neagu şi Ardean – fiecare câte 5 goluri, Gâlcă şi Amariei – câte 4 g, Nechita, Maier şi Lecuşanu – câte 3 g, Meiroşu – 2 g şi Brădeanu – 1g. De menţionat că în minutul 44, chimista Vali Beşe, care a fost portdrapelul României la Beijing, a văzut cartonaşul roşu, fiind descalificată.   În cealaltă grupă, Ungaria a trecut de Suedia, 30-24, Germania a depăşit Brazilia, 24-22, iar cea mai mare surpriză, Rusia a remizat, 29-29, cu formaţia Coreei. Rezultatele primei zile: Grupa A: Franţa – Angola 32-21; România – Kazastan 31-19; Norvegia – China 30-23. Grupa B: Ungaria – Suedia 30-24; Rusia – Coreea 29-29; Germania – Brazilia 24-22.

Victorie clară cu formaţia gazdă, China

În cea de-a doua partidă disputată la Olimpiada de la Beijing, tricolorele au predat o lecţie de handbal formaţiei gazdă, China, echipă pe care fetele noastre au învins-o cu un categoric 34-20. Principala marcatoare a formaţiei lui Tadici în acest meci a fost Carmen Amariei, cu 9 goluri. Au urmat Maier – 8, Gâlcă – 7, Brădeanu – 4, Adina Meiroşu, cea care în ziua meciului a împlinit 23 de ani, şi Beşe – fiecare câte 2 goluri, Nechita, Lecuşanu şi Ardean – câte 1 gol.

În acest meci româncele au beneficiat de 4 aruncări de la 7 metri. Prima a fost ratată de Narcisa Lecuşanu, celelalte trei fiind transformate de Ramona Maier. De asemenea, în poarta noastră a stat în majoritatea timpului de joc Luminiţa Dinu, ea fiind scoasă uneori doar la aruncările de la 7 metri ale chinezoaicelor, atunci când a fost înlocuită de Tereza Pâslaru sau Talida Tolnai. Din minutul 52 până la final, poarta României a fost apărată de Talida Tolnai. Rezultatele din ziua a doua: în Grupa A s-au înregistrat rezultatele: Kazastan – Franţa 18-21; Angola – Norvegia – 17-31; China – România 20-34. Surpriza rundei a doua vine din Grupa B, acolo unde Ungaria a remizat cu Brazilia. Rezultate: Brazilia – Ungaria 28-28; Coreea – Germania 30-20; Suedia – Rusia 24-28.

Franţa, următoarea „victimă” a tricolorelor

În cel mai puternic meci de până acum disputat la Olimpiada de la Beijing, naţionala de handbal feminin a României a zdrobit formaţia Franţei pe care a învins-o cu un categoric 34-26. Tricolorele au început mai greu partida, dar şi-au revenit pe parcurs şi au preluat conducerea în minutul 4 (4-3). La pauză am avut 4 goluri avans, 17-13, iar la final au fost 8 goluri între românce şi franţuzoaice. Cea mai bună marcatoare a formaţiei noastre a fost chimista Ramona Maier cu 11 reuşite. Au mai punctat Neagu – 5, Meiroşu, Gâlcă şi Ardean, câte 4, Beşe – 2, Amariei, Brădeanu, Bârsan şi Nechita – câte 1 gol. Evoluţie de excepţie în poarta României a chimistei Luminiţa Dinu, însă în ultimele minute şi colega sa, Tereza Pâslaru a apărat bine. În meciul cu Franţa, tricolorele au avut 6 aruncări de la 7 metri, trei fiind ratate de Maier, Lecuşanu şi Ardean. Chimista Vali Ardean a înscris însă de trei ori de la 7 metri. Următorul meci al româncelor la Beijing va fi mâine, vinei, 15 august, de la ora 10.45 cu mult mai modesta formaţie Angola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe