Mihai Bălan manageriază excelent cel mai bun CET din ţară

miercuri, 13 august 2008

CET Govora  externalizează o parte din activităţi

Mihai Bălan manageriază excelent

cel mai bun CET din ţară

 Vâlcenii au avut o şansă deosebită cu CET Govora. O unitate cu o conducere profesionistă şi o echipă managerială competentă care a colaborat foarte bine cu toate echipele aflate la conducerea Consiliului Judeţean, acţionarul majoritar al CET. Datele furnizate de COGEN arată că CET Govora este cea mai rentabilă şi eficientă societate de profil din ţară. Managerul Mihai Bălan este artizanul unui proiect aprobat de acţionariat şi care se va materializa în luna spetembrie. CET va externaliza anumite activităţi . Se vor forma două noi societăţi: PRELCET şi SERCET.

În fiecare CET-ul va avea 99% şi salariaţii 1%. Noile societăţi vor prelua fiecare câte 50 de salariaţi din CET. La ora actuală CET are 1440 salariaţi. Externalizarea va permite participarea la licitaţii pentru modernizarea, întreţinerea şi repararea altor unităţi din ţară, dar şi pentru realizarea de lucrări necesare unor comunităţi locale, societăţi sau persoane fizice. Noile firme vor fi mai mobile pe piaţă.

Datorită experienţei salariaţilor şi dotărilor vor câştiga licitaţii la care acum de multe ori CET nu poate participa  ca unitate de sine stătătoare, din motive pe care le vom prezenta în ediţia viitoare. Salariile tuturor salariaţilor vor rămâne aceleaşi sau vor creşte, va creşte şi randamentul.

CET va ajuta cele două noi firme în care va fi acţionar majoritar pentru depistarea unor lucrări în ţară şi va da asistenţă. CET Govora este pregătită pentru sezonul de iarnă şi are  stocuri ce depăşesc 400.000 tone de cărbune. În aceste stocuri sunt imobilizate peste 280 miliarde lei. CET are deasemenea de recuperat sume importante din subvenţiile pe anul trecut şi din facturile neachitate de asociaţiile de proprietari. Acestea plătesc totuşi în ultima perioadă din restanţe pentru că cetăţenii de obicei încearcă să nu intre într-o nouă iarnă cu datorii mari.

Prin înfiinţarea celor două noi societăţi CET va scăpa într-un fel şi de presiunea salariilor. Cei 100 de salariaţi ce vor pleca din firma - mamă vor avea şansa, ca în funcţie de lucrări şi de munca prestată să îşi îmbunătăţească veniturile. Dar despre toate avantajele salariaţilor, acţionarilor şi populaţiei din Vâlcea veţi citi în ediţia de luni când vom publica un interviu cu inginerul Mihai Bălan, unul dintre cei mai capabili manageri din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe