PDL Vâlcea are doi parlamentari cu probleme

duminică, 10 august 2008

PDL Vâlcea are doi parlamentari cu probleme

• Petre Ungureanu o piatră de moară la gâtul partidului
• Dorel Jurcan, oportunist în sistem uninominal

 

 

Nicu Trandafir

PDL se confruntă cu o reală criză de candidaţi în Vâlcea. De fapt în colegiile nesigure. Rezultatele bune de la locale s-au datorat unor candidaţi de excepţie pe care i-au avut în câteva localităţi. Printre aceştia se numără, în primul rând, Mircia Gutău, primarul Râmnicului, dar şi unii dintre candidaţii care au ieşit primari sau care au intrat în turul doi. La alegerile locale s-au agitat şi o armată de candidaţi la posturi de consilieri judeţeni sau locali. Acum PDL dă piept cu uninominalele. Şi cel puţin în Vâlcea nu are nici măcar 9 oameni de valoare care să se bată în cele 6 colegii de deputaţi şi 3 de senatori.

Petre Ungureanu speculează şi intimidează judecătorii

Aşa cum a făcut în întreaga sa carieră politică singurul deputat PDL de Vâlcea, Petre Ungureanu, speculează la maxim situaţia creată în Râmnic. Pe baza voturilor organizaţiei municipale, mai mult a lui Mircia Gutău şi a înţelegerilor cu unii şefi locali şi naţionali, avocatul recunoscut pentru presiunile pe care le pune asupra instanţelor din poziţia importantă de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor şi a controversaţilor clienţi cărora le-a câştigat procese susceptibile de aranjamente juridice împotriva statului (a unor autorităţi locale şi judeţene), speră la un nou mandat. Ceea ce nu vor să înţeleagă nici pedeliştii, dar din păcate pentru ei nici liberali sau pesediştii este că pe cele două colegii de deputaţi din Râmnic nu candidează Mircia Gutău.

Va fi o campanie în care se pot folosi atacurile directe asupra adversarilor. Vor fi alte alegeri decât cele locale. Iar Petre Ungureanu este cel mai uşor atacabil candidat pedelist. În primul rând pentru că din poziţia sa de parlamentar nu a făcut nimic concret pentru Vâlcea sau pentru vâlceni. Nu a făcut nimic nici în cele 2-3 mandate de consilier judeţean. În Râmnic a  „ajutat” administraţia locală să piardă pe nedrept 18 hectare de teren intravilan. A atacat bunurile unor societăţi comerciale provocând un lung şir de procese cum se prefigureauă acum cel dintre administraţia din Ocnele Mari şi societatea care administrează bazele de agrement din oraş.

Petre Ungureanu l-a încurajat pe alt Petre, primarul din Ocnele Mari, să nu respecte legislaţia şi să păstreze illegal în inventarul domeniul public terenuri pentru care administraţia nu are nici un act de proprietate şi care de fapt au fost vândute împreună cu alte bunuri cu mulţi ani în urmă de stat o dată cu privatizarea unor societăţi comerciale. Mii de vâlceni au avut de-a face cu Petre Ungureanu prin instanţe, cu soţia lui, cu fiul lui, cu nora sa. Nu au amintiri deloc plăcute. Avocaţii, grefierii, procurorii şi judecătorii vâlceni nu îl înghit pe parvenitul avocat, ajuns foarte bogat, în doar câţiva ani de speculaţii juridice şi politice.

Ar trebui în schimb să îl înghită cu totul Fiscul. Dacă ar avea profesionişti care să ia la purecat averea deputatului şi veniturile sale oficiale pe care le-a declarat. Petre Ungureanu este amestecat şi într-o altă afacere murdară. Se spune că acţionează supravegheat de un fost colonel de securitate ajuns mare grangur în SRI. Vom instrumenta această anchetă jurnalistică însă separat. Cert este că Petre Ungureanu va trage în jos un PDL care şi aşa are probleme serioase în colegiile Drăgăşani, Brezoi, Bălceşti şi Horezu unde PNL şi PSD are candidaţi respectabili şi greu de bătut de propaganda portocalie.

Jurcan iubeşte femeile şi practică şantajul

Recent am făcut publică înregistrarea unei convorbiri telefonice care dovedea fără tăgadă că Dorel Jurcan, senatorul figurant, a făcut mai mult decât trafic de influenţă pentru a ajuta la avansarea unor pile din Organizaţia PDL Vâlcea în posturi publice importante. De cele mai multe ori a ajutat femei. Ceea ce nu dovedeşte neaparat că domnul senator este un anti-misogin. Domnul senator a şantajat atunci când nu a avut soluţie şi a aranjat aşa cum s-a putut. Uneori şantajul a fost dejucat ulterior de foşti aliaţi politici, aşa cum a fost cazul operaţiunii de la RAR unde Jurcan a practicat un şantaj ordinar pentru a elibera postul în favoarea colegei sale Iuliana Moise.

Pe Ana Maria Pătru a ajutat-o până a ajuns secretar de stat, mare mâncătoare de bani publici (cu un salariu imens pentru un job pe care scrie SINECURă) şi apropiată birourilor prezidenţiale. Pe lângă aceste îndeletniciri Jurcan şi-a văzut şi de afacerile personale. Prosperând an de an. Judeţul nu prea a avut timp să îl vadă patru ani. La alegerile locale a dat nas în nas prima dată cu mai mulţi primari. Nu ştia cum îi cheamă şi nu ştia de la ce partid sunt. Era cât pe ce să ajungă preşedinte de Consiliu Judeţean. Datorită lui Mircia Gutău!!! Acum are şanse mari pentru un nou mandat de senator.

Numai că PSD nu şi-a desemnat încă un candidat pentru Râmnic iar liberalii pot oricând să îl schimbe pe al lor cu un adversar mai bun. Jurcan se va bizui pe un program general al partidului, pe afişe, plimbări cu tineri îmbrăcaţi portocaliu, chefuri prin discoteci pentru electoratul 18-20 ani, articole favorabile de presă plătite probabil de colegii săi de partid. Nu are staff şi merge doar pe mâna lui Mircia Gutău. Numai că dacă cei doi candidaţi pentru colegiile de deputaţi vor fi slabi atunci Jurcan poate pierde. Chiar poate domnilor pesedişti! Dacă colegiul din Râmnic era sigur sută la sută pentru PDL probabil aici ar fi candidat Elena, blonda din Cotroceni.

E uşor de bănuit că dacă PSD ar face o înţelegere cu PNL pentru un schimb de voturi, rezultatele vor fi altele decât cele care se prefigurează acum. De exemplu toţi liberalii dintr-un colegiu din Râmnic să voteze un candidatul PSD în timp ce pesediştii din celălalt colegiu să îl voteze pe cel liberal atunci PDL ar avea serioase probleme. Mai ales că nu a mai reuşit plantarea lui Gigi Matei în poziţia de candidat de formă aşa cum s-a reuşit la locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe