Mansarde din Râmnic construite cu personal necalificat

duminică, 10 august 2008

Mansarde din Râmnic construite cu personal necalificat

În urma primei părţi a controlului efectuat de comisia desemnată de conducerea Instituţiei Prefectului Vâlcea în privinţa realizărilor lucrărilor de mansardare a blocurilor din Râmnicu Vâlcea au ieşit la iveală multe nereguli, lucru care îngrijorează autorităţile locale. În urma verificărilor  efectuate la 12 firme de construcţii s-a descoperit că  majoritatea materialelor folosite de constructori sunt de proastă calitate.

Materiale inflamabile

Un astfel de exemplu ar fi plăcile de rigips, care nu sunt rezistente la foc. De asemenea, calitatea lucrărilor este una care lasă de dorit din cauza faptului că firmele lucrează cu oameni necalificaţi, cărora le asigură nişte salarii destul de mici. În  urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii au fost aplicate amenzi în valoare de 50 de milioane de lei vechi. Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat o serie de controale, până acum deja două firme de construcţii fiind închise, în timp ce alte 15 au primit amenzi.

Am dispus încetarea activităţii a două firme până la intrarea acestora în legalitate deoarece nu asigurau nici un fel de condiţii de protecţie angajaţilor. De asemenea, am aplicat amenzi celor care aveau muncitori la negru. Am găsit şi foarte mulţi muncitori necalificaţi, cărora nu le-au fost explicate normele PSI. Până acum am aplicat amenzi în valoare de 240 de milioane de lei vechi”, a declarat Ion Nicolăescu, inspector-şef ITM Vâlcea.

Controlul continuă

Controalele vor continua până la 15 august. „Această comisie nu are rolul de a pedepsi firmele constructoare, dar trebuie să prevenim să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat pe strada Gib Mihăescu. Din păcate, la noi, în România, trebuie să se întâmple ceva ca să luăm măsuri de prevenire. O constatare generală este că mansardele se construiesc cu personal necalificat.” - a precizat prefectul Radu Renga.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe