Facturi incorecte şi ilegale de la CEZ Oltenia

duminică, 10 august 2008

Reclamaţii pe bandă rulantă

Facturi incorecte şi ilegale de la CEZ Oltenia


Aproape 100 de persoane din Oltenia au reclamat la Protecţia Consumatorului presupuse abuzuri ale furnizorului local de electricitate.

 Facturare incorectă. Acesta a fost cel mai frecvent aspect reclamat de consumatori din toată Oltenia referitor la facturile emise de furnizorul de energie electrica CEZ Oltenia. Potrivit Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (IRPC), aproape 1000 de persoane din cele cinci judeţe ale regiunii au reclamat, de la începutul anului şi până în prezent, că au fost nedreptăţite de CEZ Oltenia, mai exact, de CEZ Vânzare SA, cum se numeşte după împărţirea administrativă.

Jumătate dintre cazuri au fost soluţionate „amiabil“ - CEZ şi-a remediat greşelile, dar numai după ce clienţii s-au adresat Protecţiei Consumatorului. „Cele mai multe reclamaţii înregistrate de la consumatori faţă de CEZ au fost pentru facturare incorectă a energiei electrice consumate, facturare dublă, calcul greşit al facturii de regularizare, încărcarea nejustificaă a acesteia. Mai puţine reclamaţii au fost legate de întreruperile frecvente de energie electrica“, a spus un reprezentant al IRPC, care a centralizat datele de la oficiile judeţene de protecţie a consumatorilor.

Foarte mulţi s-au adresat instituţiei mai sus-menţionate în lunile martie si aprilie, când, din cauza unor neconcordanţe la programele informatice ale CEZ (aspect recunoscut la vremea respectivă de reprezentanţii furnizorului de energie electrică), foarte mulţi clienţi s-au trezit fie cu facturi duble, fie cu somaţii pentru neplata unor facturi din anul 2007.

Cei mai multi reclamanţi susţineau fie că le-a fost incorect facturată energia consumată, fie că apăreau cu solduri neachitate, deşi ei au plătit respectiva factură. În judeţul Vâlcea, conform datelor furnizate de Beatrice Alexandrul, director adjunct al OPC Vâlcea, au fost înregistrate 80 de reclamaţii împotriva furnizorului de energie electrică, CEZ Oltenia. Cu toate acestea, instituţia nu a aplicat nicio amendă, preferând să le rezolve punctual nemulţumirile vâlcenilor referitoare la CEZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe