Barcă pneumatică pentru prinderea braconierilor piscicoli

duminică, 10 august 2008

Barcă pneumatică pentru prinderea braconierilor piscicoli

Jandarmii vâlceni au primit de curând o barcă pneumatică care va fi în  misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei, în caz de inundaţii, ori alte situaţii. Barca are o capacitate de 11 locuri şi este echipată cu un motor Yamaha. Ion Idu, şeful IJJ Vâlcea a declarat că vineri, 8 august, a fost organizat un exerciţiu tactic cu tema: ”Acţiunea jandarmilor la primirea unui apel pe telefonul 112, cu privire  la trei persoane care braconează pe apele râului Olt, în apropierea barajului Hidrocentralei Nord.”

După primirea apelului dispecerul de serviciu a alarmat grupa de intervenţie. Militarii din grupă au ridicat vestele de protecţie şi celelalte materiale specifice, au încărcat barca pneumatică în camion după care s-a început deplasarea către locul indicat. Ajunşi în apropierea barajului Hidrocentralei din zona Nord a municipiului Rm. Vâlcea au fost reperaţi braconierii, care se aflau într-o barcă pneumatică de 3 persoane, după care jandarmii s-au deplasat, către aceştia, cu ajutorul bărcii din dotare.

Braconierilor le-au fost stabilită identitatea întocmindu-li-se totodată actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj ilegal ce vor fi înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Barca şi setcile monofilament folosite la braconaj au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării.
„Jandarmii care vor conduce această barcă au urmat un curs de pregătire de două săptămâni, împreună cu alţi jandarmi din ţară, organizat la Giurgiu, de Jandarmeria Română”, a adăugat şeful IJJ Vâlcea, Ion Idu.
 
L.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe