Proiectele unui candidat de excepţie Cristian Buican

miercuri, 6 august 2008

Proiectele unui candidat de excepţie

Colegiul Brezoi votează deputat Cristian Buican

Cristian Buican este cu siguranţă vâlceanul cel mai îndreptăţit să reprezinte un colegiu  în Camera Deputaţilor. În această toamnă se va vota pentru prima dată uninominal pentru Parlament. Pentru prima dată un parlamentar nu va mai reprezenta un teritoriu foarte mare ca suprafaţă şi populaţie, un judeţ, ci va fi alesul unei zone mai restrânse de care se poate ocupa mai intens şi pe care o poate vizita mai des în wekenduri şi vacanţe parlamentare.

Un liberal cu notorietate

 Cristian Buican este un politician pe care îl cunoaşte nu numai populaţia din Colegiul Brezoi, unde s-a născut ( Perişani). Este un tânăr liberal a cărei ascensiune politică s-a făcut treptat, după 15 ani de muncă, în care cuvântul „consecvenţă” l-a caracterizat. Om de cuvânt, echilibrat, cinstit, bun profesionist, cunoscător al problemelor locale din fiecare localitate, legat de mediul rural Buican va beneficia în campania electorală de susţinerea unui număr mare de canale media. Ziariştii îl simpatizează nu neaparat pentru figura carismatică şi în nici un caz pentru că ar fi un bogat care poate cumpăra cuvinte scrise şi mai ales poate plăti deformarea adevărului.

Cristian Buican este un politician de excepţie pentru că este altfel. Îl simţi că nu vrea putere pentru el, că nu aleargă pentru bani, că nu are copii a căror cariere vrea să le construiască  prin influenţă şi pentru care vrea să strângă averi.  Şi adversarii ştiu că el va fi cel care va obţine cel mai mare număr de voturi. Numai că alegătorii trebuie să ştie şi din păcate mulţi dintre ei nu ştiu că un candidat primeşte mandatul doar dacă obţine la vot jumătate plus unul din numărul voturilor exprimate.

Nu există un al doilea tur de scrutin între primii doi clasaţi. Iar dacă un candidat nu obţine direct mandatul poate să nu îl obţină la redistribuire chiar dacă are cel mai mare număr de voturi din colegiul respectiv. De exemplu Buican ar putea să obţină 20.000 de voturi dar dacă acestea nu reprezintă jumătate din numărul voturilor totale din Colegiul respectiv, deputat ar putea ajunge un candidat votat de doar 6000 de alegători.

Tocmai de aceea în perioada următoare vom prezenta proiectele candidatului liberal, ceea ce pregăteşte să facă când va ajunge deputat. Proiectele sunt legate de comunităţile din zonă şi de problemele lor. El le cunoaşte tocmai pentru că vorbeşte mereu cu oamenii din zonă, cu cei aleşi primari sau consilieri dar şi cu cetăţenii din fiecare sat.

Proiect pentru dezvoltarea agroturismului

Cristian Buican ne prezintă unul din proiectele sale:
„Simplificarea procedurilor de scoatere din regimul agricol şi forestier al unor terenuri în vederea dezvoltării agroturismului reprezintă una din priorităţile mele. În ├×ara Loviştei, zonă din care provin, dar nu numai, există numeroase familii care ar investi în agroturism care ar avea posibilitatea accesării unor fonduri europene sau care ar putea obţine credite pentru dezvoltarea unei astfel de afaceri.

În Colegiul Brezoi sunt zone superbe neexploatate încă agroturistic. Din păcate actuala legislaţie face aproape imposibilă scoaterea din regimul forestier al unei suprafeţe necesare construirii unei pensiuni. Am studiat atent această problemă şi am discutat şi cu actuali parlamentari din ţară care reprezintă judeţe cu multe localităţi montane. Pregătesc, împreună cu prieteni de-ai mei specializaţi în legislaţie, un proiect de lege pe care vreau să îl promovez după ce voi ajunge deputat.

Demersul meu este de a uşura investiţiile în agroturism fără a permite în acelaşi timp scoaterea unor terenuri din actualul regim agricol sau forestier pentru dezvoltarea unor afaceri periculoase pentru mediul natural din zonă. Protecţia mediului din aceste localităţi este primordială. Împreună cu primari din Colegiul Brezoi voi alcătui o hartă a zonelor pretabile agroturismului şi voi cere colegilor deputaţi ce vor fi aleşi în toamnă să facă acelaşi lucru în colegiile pe care le reprezintă pentru a vedea clar la ce suprafeţe ne referim şi ce populaţie din România va putea beneficia de noua lege.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe