Licitaţie pentru centura Drăgăşaniului

miercuri, 6 august 2008

Licitaţie pentru centura Drăgăşaniului

Conducerea Primăriei Drăgăşani va bate în cuie în perioada următoare contractul pentru începerea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice. Lucrările se vor realiza în următorii doi ani, valoarea proiectului fiind de 5,9 milioane de euro. Drăgăşănenii au astfel şansa de a scăpa de teroarea transportului greu.

Urmează licitaţia

Zilele trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea a organizat o şedinţă de comandament pentru a găsi soluţiile necesare pentru devierea traficului auto în afara municipiului Drăgăşani. Proiectul şoselei ocolitoare urmează să beneficieze de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, axa 2, care se referă la construcţia unor şosele de centură în categoria Drumurilor Judeţene.

Valoarea integrală a investiţiei de la Drăgăşani este de 22.779.045 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă din partea UE este de aproape 18,4 milioane de lei. La insistenţele preşedintelui Ion Câlea, Agenţia de Dezvoltare Regională Oltenia a comunicat că proiectul şoselei de centură a ajuns în faza de încheiere a contractului de finanţare între Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Consiliul Local Drăgăşani. Ion Câlea a cerut ca cest proiect să devină prioritate şi să se organizeze cât mai repede licitaţia în vederea adjudecării contractului de execuţie a lucrărilor.

Casele localnicilor, afectate de traficul greu

Casele localnicilor de la Drăgăşani au fost afectate în ultimul an din cauza traficului greu. Situaţia s-a acutizat mai ales anul trecut, după ce, în urma alunecărilor de teren de pe Dealul Negru, la Morăreşti şi Cotmeana, traficul greu pe tronsonul dintre Râmnicu Vâlcea şi Piteşti al DN 7 a fost deviat pe DN 64. Maşinile de mare tonaj, care au circulat prin centrul oraşului au afectat structura de rezistenţă a clădirilor şi au creat nemulţumire în rândul locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe