29 de milioane alocaţi modernizării reţelei de apă a Râmnicului!

miercuri, 6 august 2008

29 de milioane alocaţi modernizării reţelei de apă a Râmnicului!

ACVARIM  a semnat un contract istoric

Letiţia LAZăR

La Primăria Râmnicului a fost semnat marţi, 6 august, cel de-al doilea  Contract de Lucrări „Reabilitarea reţelei de distribuţie a apei şi a sistemului de canalizare din Râmnicu Vâlcea”, între reprezentanţii SC Acvarim Sa şi firma SC. Flowtex Tehnology SA Mediaş.

Acest proiect este realizat prin programul ISPA şi finanţare a U.E., prin memorandumul de finanţare nr. 2004/RO/16/P/PE/002. Bugetul alocat acestui proiect este de 29 de milioane de euro, din care 75% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă de la UE, iar 25% reprezintă o cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru atribuirea acestui contract de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă a fost organizată o licitaţie internaţională, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu, licitaţie care a fost căştigată de către firma SC Flowtex Tehnology SA Mediaş, SC Acvarim SA Rm. Vâlcea având calitatea de Autoritate Contractantă/Angajator.

Valoarea contractului se ridică la suma de 11.351.971,41 euro fără TVA, din care 85,44% asistenţă financiară nerambursabilă ISPA, 14,56% cofinanţare asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Contractul de Lucrări „Reabilitarea reţelei de distribuţie a apei şi a sistemului de canalizare din Rm. Vâlcea” prevede reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile, activitate ce constă în inspectarea, extinderea şi refacerea a 35 de km de conducte cu diametre de la 80 la 600 mm., executarea de cămine şi montarea de contoare, alte instalaţii specifie.

De asemenea, se va reabilita şi extinde reţeaua de canalizare cu 20 km de conducte având DN de la 300 la 1500 mm şi construirea unui bazin de retenţie şi refacerea a două bazine de retenţie, construirea unui bazin de pompare. Sistemul SCADA va superviza şi monitoriza întreaga reţea de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Rm. Vâlcea.

Prezent la întâlnire, primarul Râmnicului, Mircea Gutău, a declarat că este încântat de realizarea proiectului, unica problemă fiind aceea de a nu se lucra într-un mod haotic: „Unica obiecţie pe care aş avea-o este aceea de nu se lucra pe mai multe străzi în acelaşi timp. Traficul ar fii paralizat şi ar fii un adevărat haos în Râmnic”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe