Primarul din Ocnele Mari pe cale de a fi tras în cursă

duminică, 3 august 2008

Primarul din Ocnele Mari pe cale de a fi tras în cursă

Deputatul Petre Ungureanu vrea să acapareze ştrandurile din zonă

Nicu Trandafir

Ghorghe Iordache, actualul edil din Ocnele Mari, a câştigat alegerile şi pe baza promisiunilor de a respecta legea şi de a stpoa abuzurile administraţie locale. Populaţia l-a votat deoarece patronul societăţii care deţine ştrandurile din zonă anunţase că le va ţine închise în vara aceasta dacă va fi reales primarul Radu Gheorghe.

Jonglerii cu documente

Fostul primar prinsese în inventarul domeniului public al localităţii aceste ştranduri deşi primăria nu deţinea nici un act de proprietate asupra lor iar ele făcuseră parte din inventarul societăţii comerciale care fusese privatizată în urmă cu mulţi ani, după revoluţie. Procesele dintre proprietarii societăţii ce le deţine şi primărie sunt vechi. În alte localităţii edili au reparat astfel d e greşeli şi au supus consiliilor locale scoaterea din inventarele domeniului public a imobilelor şi terenurilor pentru care administraţiile nu deţin acte.

Primarul Iordache se pregătea să reinstaureze legalitatea când pe fir a intrat deputatul avocat Petre Ungureanu. Acesta nu este un debutant în operaţiuni de acaparare a unor terenuri în favoarea unor clienţi de-ai săi, unii dintre ei aşa-zişi moştenitori ai proprietarilor de  drept. Nu demult ziarul nostru a arătat cum, cu complicitatea unor funcţionari publici şi cu acordul tacit al unor şefi de instituţii, Petre Ungureanu a deposedat Râmnicu Vâlcea de 18 hectare de teren situat în zona Ostroveni Sat. A obţinut o hotărâre irevocabilă şi definitivă în instanţă în favoarea unui urmaş al boierului Lahovari. Petre Ungureanu, ca majoritatea vâlcenilor mai în vârstă, ştia bine că terenul respectiv a fost smuls de sub ape în perioada comunismului şi plantat cu arbori.

Înainte pe acel tern se afla albia majoră a Oltului deci în nici un caz nu putea aparţine boierului Lahovari. Expert în presiuni puse asupra instanţelor din poziţia de membru al comisiei juridice al Camerei Deputaţilor deputatul PDL beneficiază de multe ori de câştig în instanţe şi prin neprezentarea juriştilor prefecturilor sau primăriilor la procese. Cum îi convinge pe aceşti funcţionari să piardă bunuri de milioane de euro în favoarea unor clienţi de ai săi ? Nimeni nu ştie precis, dar toată lumea poate bănui.

Acum Petre Ungureanu s-a gândit să depisteze rapid nişte aşa-zişi urmaşi ai unor cetăţeni care deţineau terenuri în zona în care se află ştrandurile din Ocenle Mari şi Ocniţa. Apoi să cheme în instanţă administraţia locală şi să cîştige terenurile. Numai că terenurile nu aparţin decât pe o hârtie falsificată administraţiei din Ocne. Înaintaşii primarului Iordache au făcut falsuri iar el le foloseşte. Petre Ungureanu este coleg de partid cu noul edil. Petre Ungureanu este potenţial candidat al PDL în Colegiul Râmnicu Vâlcea. În Râmnicu Vâlcea primar este Mircia Gutău . Iar Gheorghe Iordache nu este altul decât fostul consilier al primarului de Râmnic.

Lucrurile se leagă atât de evident încât putem anticipa o nouă victorie a familiei Ungureanu (probabil în instanţă va pleda soţia acestuia sau fiul). În cazul unei reclamaţii penale depuse de administratorii societăţii ce se va vedea jefuită cu acte în toată regula aceasta are toate şansele să ajungă pe mâna nurorii avocatului deputat, procuror în Vâlcea. Halal justiţie, barbară socoteală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe