„Dinozaurul“ Constantin Bălăşoiu mai presus de lege

duminică, 3 august 2008

„Dinozaurul“ Constantin Bălăşoiu

mai presus de lege

Infracţiuni pe bandă rulantă la Oficiul Registrul Comerţului Vâlcea

Nicu Trandafir

 În luna martie a acestui an „Ziarul de Vâlcea” a publicat mai multe materiale privind nereguli de la Oficiul Registrul Comerţului. Am susţinut atunci că directorul Constantin Bălăşoiu beneficiază de un salariu uriaş, de venituri suplimentare obţinute din fel de fel de societăţi comerciale în care a fost denumit cenzor, calitate oarecum incompatibilă cu cea de şef al unei instituţii care poate favoriza (drept este că doar ilegal) anumite societăţi comerciale.

Am precizat că fostul activist PCR-FSN –FDSN- PDSR beneficiază de susţinerea unor politicieni din partide diferite (din moment ce stă lipit de scaunul de şef de atâţia ani şi atâtea guverne) lucru care nu poate fi obţinut decât datorită unor interese pe care acesta le apără, interese de natură comercială. Iată că un nou scandal declanşat de o societate comercială. Acţionarii acesteia au fost vădit prejudiciaţi de domnul Bălăşoiu şi unii dintre subalternii săi.

Directorul a fost reclamat penal  iar  Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a trimis deja o echipă de control la Vâlcea în urma reclamaţiilor. Precizăm că nu este prima dată când acţionarii unei societăţi reclamă nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti d e către ORC Vâlcea, nemodificarea datelor din Registru conform hotărârilor instanţelor sau modificarea ilegală. De această dată suita infracţiunilor de care este acuzat Bălăşoiu este mai amplă. Pentru o amplă documentare ne permitem întârzierea publicării întregii anchete jurnalistice.

Timp de trei zile domnul Bălăşoiu are timp să încerce intrarea în legalitate, respectarea hotărârilor, modificarea greşelilor făcute, anularea unor acte false eliberate unor persoane şi transmiterii scuzelor faţă de cei prejudiciaţi. Considerăm că este preferabil să facă aceste demersuri în loc să piardă timp pentru a interveni pe lângă diverşi oameni de afaceri şi politicieni în speranţa că aceştia vor pune presiune pe redacţia noastră pentru a nu publica adevărul. Nu suntem în situaţia unor publicaţii de buzunar care să fie nevoite să accepte aservirea politică sau din motive financiare!

Regretăm doar că datorită acestui dinozaur va trebui să implicăm şi numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, decedat de puţin timp! Dacă Constantin Bălăşoiu ar fi respectat legea şi ar fi cerut şi subalternilor săi să o respecte, dacă ar fi fost cinstit şi corect faţă de văduva domnului Buşe, neîncercând să o convingă că poate prin manevre ilegale să deposedeze de bunuri partenerii de afaceri ai soţului şi să acapareze ilegal patrimoniul unor societăţi această anchetă jurnalistică nu-şi mai avea rostul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe