S-o mai înghiţim şi p’asta?…

duminică, 20 iulie 2008

S-o mai înghiţim şi p’asta?…

Am fost joi şi am văzut, pe „Oltchim” câteva minute din meciul amical dintre echipele vâlcene Chimia şi FC Oltchim. Nu vreau să povestesc prea mult despre acest lucru, în fond a fost doar un meci amical, un meci de pregătire, fără nimic special.

Altceva încerc să punctez. Am fost foarte atent asupra celor ce s-au spus pe margine despre situaţia asta de la echipa din Zăvoi. Că a venit Frăsin, că nu ştiu câtă seriozitate ar fi şi câte şi mai câte. Am auzit, trebuie să recunosc, şi faptul că ar fi apărut deja nemulţumiri în rândul jucătorilor care nu şi-ar mai fi luat nici un ban în ultima vreme, că Frăsin nu ar fi plătit încă acel cantonament de la Poiana Braşov şi că nu ar nicidecum ceea ce pare a fi această „logodnă” ce nu prea anunţă o „nuntă” frumoasă între Frăsin şi CS Municipal.

Întotdeauna te ghidezi, cel puţin în cazul meu, după zicala care spune că nu iese fum fără să faci foc. Aşa că, fără a fi patetic, şi fără a avea pretenţia că vreau să cobesc în vreun fel, eu simt că ceva nu e în regulă. Daţi-mi voie să am acest sentiment, deşi poate (Doamne ajută!9 o să mă înşel, iar derularea ulterioară a evenimentelor vor infirma acest lucru. Nimeni nu cred că vrea răul echipei din Zăvoi. În fond echipa e a noastră a tuturor, are terminologia Rm. Vâlcea, fie că se numeşte CSM sau, mai ales, Chimia.

Au apărut deja oameni care ne cataloghează pe noi, ziariştii locali, drept nişte papagali care preluăm cuvintele spuse de cei din Zăvoi şi-l dăm mai departe. Aş spune că e normal aşa, e important ca dacă omul spune că e alb nu să spui tu ceea ce a spus el, ci să-l laşi pe el s-o spună. Pe de altă parte, oamenii ăştia parcă au dreptate. Noi, ziariştii, chiar cădem în penibil când de trei ani punem aceeaşi placă: echipa vrea promovarea. Păi putem „trâmbiţa” aşa încă vreo 20 de ani de acum încolo şi vom ajunge să urlăm ca lupi-n pustiu.

Apoi, tu, ca ziarist, care an de an marşezi la aceeaşi ide, „tragi” la acelaşi jug, cel puţin în accepţiunea proprie,  nu şti ce să le mai spui oamenilor ăştia, care tot timpul au marşat şi ei pe aceeaşi idee. Pentru că, să fim serioşi, cine n-ar vrea, e visul oricărui chibiţ sau, mă rog, microbist din Vâlcea să vadă jucând aici în Zăvoi echipe din astea, cu nume, Steaua, Dinamo, Rapid. Să nu mai facă nazuri cum a făcut Steaua, ba că plouă, ba că e terenul denivelat, Dinamo, că nu ştiu ce altă treabă mai importantă are de făcut decât să joace aici, sau Rapid, care acum câtva timp ne-a privit cu dispreţ şi a mutat meciul de cupă în Giuleşti. În fond de ce s-a putut ca echipele astea titrate să joace la Mioveni sau la Urziceni, ambele echivalând cu un cartier al Râmnicului ca număr de locuitori?! 

Am încercat să-l sun pe Frăsin. Să-l întreb ce şi cum, că doar el e boss-ul în Zăvoi acum. De unde! Nimic. Telefonul suna dar nu se deranja nimeni la celălalt capăt să răspundă. Şi cum noi suntem „mâncaţi” cu experienţe neplăcute gen Cristi Anescu sau Fofo, pentru o clipă mi-a trecut prin cap fel de fel de scenarii deloc frumoase. Şi am mai încercat o dată. Tot nimic. Şi încă o dată. La fel. Uite cum se duce dracu orice urmă de seriozitate, când se întâmplă astfel de situaţii. Sper să fie doar un caz nefericit şi totul să fie bine. Pentru că altfel se duce de râpă iarăşi fotbalul vâlcean, iar noi, ziariştii, mai dăm un pas sau mai mulţi paşi înapoi.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe