Lichelele din Popeşti

miercuri, 2 iulie 2008

Lichelele din Popeşti

Miercuri, 2 iulie, a avut loc alegerea viceprimarului din comuna Popeşti. Singura comună cu primar ţărănist dar nu singura (din păcate) condusă de o lichea. Pentru că primarul Alin Popescu este, în accepţiunea majorităţii gazetarilor vâlceni care l-au cunoscut, o lichea fără pereche, un netrebnic care a muşcat mâna care l-a hărnit şi care a denigrat fără scrupule familia fostului primar, familie care i-a fost prietenă familiei sale, care l-a ajutat la greu, care a făcut tot posibilul să-l sprijine mulţi ani.

Lichelele din jurul lichelei au decis să-l radieze de tot pe Constantin Şerban, fostul primar liberal şi nu au acceptat ca măcar acesta să fie viceprimar. Lichelele ţărăniste au preferat un... pesedist. În dispreţ faţă de jumătate de comună care l-a ales pe Şerban în primul tur şi în dispreţ faţă de voturile populaţiei care au ales 6 consilieri PNL din totalul de 13. Au fost unele lichele care au promis că vor vota un viceprimar PNL dacă liberalii îl exclud din consiliul local pe Şerban. Nu se putea face aşa ceva! PNL nu are în conducere ticăloşi.

Are oameni care ştiu că timp de 8 ani Constantin Şerban a muncit pentru o comunitate. Sub administraţia sa au fost refăcute şcolile, s-au modernizat clădiri ale comunei, primăria are un sediu nou dotat performant, un post de poliţie eficient, dispensar, cămin cultural. Au fost refăcute drumuri iar comuna ar fi primit sprijin guvernamental pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum dacă Şerban ar fi fost reales. Constantin Şerban a fost votat de oamenii înţelepţi. De acei cetăţeni care au realizat că Alin Popescu este un oportunist, un păcălici, care s-a pus pe lista unui partid în lipsă de membri şi a ajuns primar cerşind voturi din milă, cu icoana în braţe şi cu minciuna în gură.

El nu va avea susţinere guvernamentală, nu va avea sprijin politic şi nici sprijin de la administraţia judeţeană. În plus omul este nepregătit deoarece ca secretar de primărie a fost ţinut în braţe de Şerban care l-a şi ajutat atunci când era să fie schimbat din funcţie datorită nepriceperii. Habar nu are de buget şi este un tip lipsit de scrupule dacă a fost în stare să afirme că se va ţine de Şerban până acesta va avea cătuşele de mâini. Asta în condiţiile în care ştie foarte bine că primarul liberal nu a făcut nimic ilegal iar Popescu în calitate de secretar al consiliului local a semnat toate actele primăriei şi ar trebui să ştie acest lucru.

Dar omul nu face decât să confirme proverbul cu ţiganul ajuns împărat şi pe cel cu prostul fudul. Ne-a mirat însă atitudinea unor funcţionari din primăria Popeşti şi a unor consilieri locali. Cu toţii ştiau ce a făcut Şerban şi mai ales ştiau ce incompetent este Alin. Ei bine o parte din aceşti oameni au preferat să suţină incompetenţa doar pentru a avea un şef manevrabil, labil, cu lacune şi fără putere. Comuna Popeşti va pierde enorm în următorii patru ani iar populaţia abia va aştepta alegerile din 2012 pentru a repara prin vot greşeala unor alegători şi lichelismul altora. Deocamdată în Popeşti conduc lichelele. Şi din păcate acest lucru se întâmplă şi în alte comune.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe