PNL va obţine locul întâi pe judeţ şi la numărul de viceprimari

miercuri, 25 iunie 2008

PNL va obţine locul întâi pe judeţ şi la numărul de viceprimari

La sfîrşitul săptămânii trecute şi în cursul acestei săptămâni au continuat şedinţele de constituire ale consiliilor locale nou ales din Vâlcea precum şi alegerile pentru viceprimari. Salariaţii Prefecturii au asistat inclusiv sâmbăta la astfel de şedinţe. Liberalii au reuşit să obţină mandate de primar în multe localităţi în care au şi primari. La Perişani viceprimar a fost ales Florinel Enache. În această comună PNL are 9 consilieri locali din 11.  La Racoviţa primăriţa Sonia Iliescu va face în continuare echgipă cu Ion Fâşcă. Aici PNL are 8 consilieri din 11.

La Titeşti a fost ales tot un vice liberal, Nicolae Albuşel. Liberalii au în mica localitate 4 consilieri din 9. În Nicolae Bălcescu, unde primar a fost reales liberalul Nicolae Oprea cei 7 consilieri locali PNL ( PV-1, PSD-2,PDL-2) au susţinut pentru alegerea viceprimarului pe vechiul viceprimar Lucian Ungureanu, candidat al Partidului Verde. PNL a obţinut viceprimar şi la Galicea, unde primarul Năfliu a ieşit din primul tur şi a tras şi 9 consilieri din 13 după el. Florin Udrea a fost reales viceprimar şi cu voturile celorlaţi consilieri ( 1-PDL, 1-PC, 2-PSD). În Dănicei viceprimar este liberalul Ion Popescu.La Grădiştea a fost reales viceprimar liberalul Constantin Ghiţă acelaşi lucru întâmplându-se şi la Alunu unde a fost reales Vasile Daju.

La Zătreni cei 6 consilieri PNL ( din 11) l-au reales pe vicele pesedist pentru a asigura o continuitate în administraţia locală.  La Tetoiu liberalii au promovat o femeie în postul de viceprimar, doamna Silvia Doina Solomon meritând cu prisosinţă acest post (PNL -7, PDL-2, PSD-2). La Muereasca liberalul Mihai Chiriţă a fost reales viceprimar (PNL- 9, PSD-1, PDL-1).La Budeşti a fost reales viceprima liberalul  Ionel Vlădulescu în timp ce Runcu are viceprimar tot un liberal , Constantin Ciutacu ( 5-PNL, 1- PDL, 1-PSD, 2- PNG).Şi în Boişoara liberalii şi-au reconfirmat viceprimarul. A fost reales Mihai Săndulache care a concurat împotriva.... altui liberal ( PNL-4, PDL-2, PC-1,PRM-1, PSD-1).

În Berislăveşti,  Ivan Vasile (PNL) a ajuns vice doar cu voturile colegilor de partid ( PNL-6, PDL-5) menţionăm că în această comună PSD nu are consilier local iar candidatul social democrat la funcţia de primar a obţinut doar ...19 voturi!). În Călimăneşti Vasile Scîrlea ( PNL) a ajuns viceprimar cu aproape unanimitate de voturi , inclusiv cele pesediste. Multe alegeri au avut loc imediat după alegerea vicepreşedinţilor de Consilu Judeţean. Aşa zisa alianţă PSD-PDL nu a funcţionat deloc în teritoriu unde liberalii au susţinut după caz peseişti sau pedelişti şi au obţinut voturi importate de la PSD pentru alegerea viceprimarilor.

La Pietrari liberalul Constantin Deaconu a fost ales vice şi cu votul unui pesedist ( PNL-7, PSD-3, PDL-2, PNG-1). La Malaia liberalii l-au ajutat pe democrat liberalul Gheorghe Vangu să-şi păstreze postul de vieprimar deşi pesediştii l-ar fi preferat pe liberalul Moga, fostul primar. La Olăneşti Sorin Vasilache ( PSD) a ajuns viceprimar cu voturile liberalilor care şi-au păstrat înţelegerea făcută înainte de turul al doilea. În Păuşeşti Otăsău ( 5 –PNL, 3 PDL, 1-PSD, 1-PIN, 1-PC) a fost ales viceprimar liberalul Cătălin Avan, un important om de afaceri local. Liberalii au obţinut postul de viceprimar şi în comuna  Roşiile dar şi în Măciuca ( 5-PNL, 5- PDL, 1-PSD) unde Victor Catrinoiu o va seconda pe doamna  Maria Floroiu, una din cele trei primăriţe liberale din Vâlcea. 

În Laloşu ambii consilieri locali pe care îi au liberalii au candidat pentru postul de viceprimar. Unul dintre ei a obţinut postul, în consiliul local mai sunt 5 consilieri –PDL şi 4- PSD. Făureştiul are tot viceprimar liberal, Daniel Măciuceanu candidatul liberal la primărie, om care ar fi câştigat cu siguranţă turul doi dacă preşedinte al CJ nu ajungea Ion Cîlea, este acum viceprimar. În Roeşti primăria este condusă de aceiaşi echipă alături de primarul pesedist Drăghici fiind vicele liberal Constantin Deaconu ( 4-PDL, 4-PSD, 3-PNL). O situaţie aparte este cea din Valea Mare ( 6-PDL, 6- PSD, 1-PNL) unde singurul liberal, Tudor Dumitru a fost ales viceprimar.

Sălătrucelul are tot viceprimar liberal, Vasile Miu ( 7-PNL, 1-PSD, 1-PNG, 1-PAS, 1-PRM). PDL a obţinut postul de viceprimar la Şuşani prin Florin Marica ( PDL- 9, PSD-2, PNL-2) şi Băbeni unde Moise Dănuleţ a fost susţinut de consilierii liberali. Social democraţii mai au viceprimari în Prundeni , Ion Năstase ( reales) , în Bărbăteşti ( 8-PSD, 3-PNL, 1-PDL, 1-PC) unde a fost ales Dumitru ├×îrcală. Şi la Buneşti PSD a obţinut postul de viceprimar. A fost reales Aurel Cebuc ( 8-PSD, 1- PDL, 1- PNL, 1-PNG). Primarul social democrat din Creţeni are şi vice PSD în persoana lui Mihail Cătălin Zugravu ( 6-PSD, 3-PDL, 1-PNG).

Liberalii au mai obţinut miercuri postul de viceprimar în Mateeşti după o bătălie diplomatică de-a dreptul nebună şi se spune şi împotriva unei importante sume de bani menită a stopa ascensiunea lui Gheorghe Manasia, fostul candidat la primărie al PNL ( PNL-5, PSD-2, PC-4, PD- 1, PN├×CD-1). Tot miercuri  partidul Conservator a obţinut două mandate de viceprimar. În Berbeşti prin Ştefan Aurel şi în Câineni prin Procaru. Social Democraţii au reuşit să-l salveze pe sexagenarul Traian Ionescu şi să-l facă din primar de Stoileşti viceprimar. S-a întâmplat cu ajutorul voturilor celor din PDL unde deputatul Petre Ungureanu şi-a băgat coada şi a distrus şansa candidatului lor Vasile Preoteasa care avea o înţelegere cu liberali şi care merita să fie viceprimar.

Peste patru ani oricum Traian Ionescu nu va mai conta, primarul liberal va avea susţinerea populaţiei care va observa schimbările în bine iar PDL se va chinui să intre în consiliul local. PSD a suferit însă o înfrângere în fieful Milcoiu pe care-l domina de 18 ani. După ce au pierdut primăria luată de un PNG au pierdut şi postul de viceprimar. În faţa unui liberal. Social  democraţii au mai obţinut posturile de viceprimar la Drăgăşani , Ioneşti şi Vlădeşti, iar liberalii la Lungeşti şi Copăceni. În câteva localităţi şedinţele de constituire a consiliilor locale şi alegerea viceprimarului au fost amânate.

Cum a fost cazul la Bujoreni unde şi-a băgat din nou coada Dumitru Persu pentru a manipula consilierii PSD să voteze viceprimar un pedist iar  conducerea PDL a mers până acolo încât şi-a dat afară din partid candidatul la funcţia de primar şi alţi doi consilieri doar de teamă că aceştia ar alege vice un liberal. Joi, 26 iunei vor avea loc şedinţele de constituire a consiliilor locale din : Ocnele Mari, Mihăeşti, Stoeneşti, Popeşti, Lăpuşata, Sineşti, Livezi, Costeşti iar marţi, 1 iulie va fi ales viceprimarul din Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe