„Cinematograful Ostroveni”, închis imediat după renovare

miercuri, 25 iunie 2008

Elena, ai tăiat panglica, dar acum vrem şi…filme!

„Cinematograful Ostroveni”, închis imediat după renovare

 Inaugurat în campania electorală, cinematograful Flacăra din Ostroveni este închis în prezent, până la următoarea şedinţă de consiliu, pe motiv că nu au fost stabilite tarifele de acces. În ultimele două săptămâni înainte de alegeri, cinematograful a fost deschis gratuit pentru râmniceni. Acum, cinefilii sunt întâmpinaţi la intrare cu un afiş prin care sunt anunţaţi că cinematograful este închis până la următoarea şedinţă de consiliu, când se va stabili o taxă de vizitare a acestuia.

Două milioane pentru reabilitare

Fosta clădire a cinematografului Flacăra a fost reabilitată după ce, printr-o hotărâre de guvern dată în 2006, a fost trecută din administrarea Regiei România Film în patrimoniul municipiului Râmnicu Vâlcea. Modernizarea noului sediu a costat două milioane de lei noi. Având o capacitate de 285 de locuri, cinematograful a fost inaugurat pe 23 mai 2008, de primarul Mircia Gutău şi vestita doamnă a politicii româneşti Elena Udrea (nu am înţeles la vremea respectivă, care era rolul dânsei la respectiva inaugurare, având în vedere că nu contribuise în nici un fel la respectivul proiect), rămânând deschis până la ... 4 iunie.

Intrarea a fost liberă pentru toată lumea, zilnic fiind difuzate două filme. La Vâlcea, pe lângă clădirea cinematografului Flacăra, Primăria Râmnicului a luat în administrare şi Grădina de vară Modern. Prin hotărârea nr. 1792/13.12.2006 privind transmiterea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „Româniafilm" în domeniul public al unor oraşe, municipii sau judeţe şi în administrarea consiliilor locale sau, după caz, judeţene ale acestora, Guvernul României a aprobat transmiterea cinematografului în administrarea Consiliului Local.

Asociere pentru administrarea cinematografului

Prin hotărârea 126/25.06.2007, Consiliul Local a aprobat
studiul de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Amenajare şi modernizare Cinema Flacăra – municipiul Râmnicu Vâlcea”, la valoarea totală de 4.037.215 lei (1.238.969 euro). Primarul declara însă că „Ostroveniul” s-a închis pentru că nu s-a stabilit încă un regulament de funcţionare şi tarifele de intrare. Primăria Râmnicului a anunţat acum că este dispusă să facă chiar şi o asociere cu o firmă privată pentru administrarea cinematografului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe