18 localităţi afectate de alunecări in judetul Valcea

miercuri, 25 iunie 2008

18 localităţi afectate de alunecări

Conform unui raport al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în acest an alunecările de teren au afectat 18 localităţi din Vâlcea, 14  locuinţe din 8 localităţi fiind distruse, iar 6 fiind permanent monitorizate. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 28 de sesizări, note informative şi  note de constatare ale Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Alunecarea de la Mateeşti, monitorizată în continuare

Alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord este în continuare monitorizat, după ce alunecarea a avut o evoluţie extrem de rapidă la 9 februarie 2008, când o mare cantitate de steril s-a desprins din haldă şi a acoperit, pur şi simplu şapte case, precum şi anexele gospodăreşti şi terenurile aferente acestora, cea de-a opta fiind evacuată ca urmare a imprevizibilităţii evoluţiei fenomenului. Au fost evacuate 16 persoane şi 181 de animale au fost salvate. De asemenea, au fost afectate opt gospodării, dintre care una nelocuită şi 11 hectare de teren agricol. În plus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a monitorizat şi alte zone unde alunecările sunt active.

Un reprezentant al secretariatului tehnic permanent a participat în cadrul unei comisii pentru verificarea salubrizării cursurilor de apă din judeţ. În ultima perioadă s-au întocmit documentaţiile privind inventarierea gospodăriilor posibil a fi afectate din Câmpul I de sonde Ocnele Mari şi planul de evacuare a gospodăriilor. În această perioadă, în legătură cu alunecările de la Mateeşti s-au transmis 109 rapoarte operative, plus alte 36 de rapoarte privind evoluţia fenomenului de alunecare de teren a Haldei Panga Sud, din Berbeşti.

Transporturi de deşeuri periculoase.

De la începutul anului, Secretariatul Tehnic Permanent a emis 17 avize pentru  rutele pe care s-au efectuat transportul de deşeuri periculoase şi 10 notificări către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene, inspectoratele judeţene de poliţie şi jandarmi tranzitate şi cele de destinaţie despre executarea transporturilor deşeurilor periculoase. Judeţul Vâlcea a fost tranzitat astfel de 348 de transporturi de substanţe periculoase, acestea fiind monitorizate permanent.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe