Numai trei primăriţe la Vâlcea

duminică, 22 iunie 2008

Numai trei primăriţe la Vâlcea

În judeţul Vâlcea, numai trei femei – primar rezistă în aceste posturi, care, până acum câţiva ani păreau rezervate în exclusivitate bărbaţilor. De asemenea, cel mai vechi primar din judeţ, Gheorghe Ceauşu a pierdut scaunul de primar, „veteran” rămânând acum primarul Dumitru Pearcu de la Tomşani.

Trei femei au reuşit să fie alese pe post de primar în acest mandat, toate trei fiind membre ale Partidului Naţional Liberal, una dintre acestea fiind la primul mandat. Maria Dina şi Sonia Iliescu, din comunele Runcu, respectiv Racoviţa sunt la cel de-al doilea mandat, iar Maria Floroiu abia şi-a preluat atribuţiile în comuna Măciuca. Primăriţa Maria Dina ne-a dezvăluit faptul că este foarte greu să reziste în această lume, a bărbaţilor. „Este foarte greu să rezişti, ca femeie, în acest post, pentru că trebuie să le faci pe toate, iar mulţi bărbaţi nu sunt obişnuiţi să lucreze cu femei. Cred că mai stau mandatul acesta, şi apoi o să mă gândesc bine dacă mai rămân sau nu în administraţie.” – spune aceasta.

În ultimii patru ani, Maria Dina a reuşit să schimbe faţa comunei pe care o conduce, prin modernizarea drumului, iar acum are de gând să introducă în comună apa potabilă, să construiască un cămin cultural modern şi să continue lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor şi a unităţilor de învăţământ. Confruntată cu multe dificultăţi în ultimii patru ani, dintre care nu au lipsit alunecările de teren, care au afectat mai multe case, ea are de gând chiar să continue modernizarea unui drum care va face legătura cu judeţul vecin.

Primăriţa Sonia Iliescu, de la Racoviţa, aflată şi ea la al doilea mandat a reabilitat infrastructura rutieră, a reparat şcolile şi a obţinut un microbuz pentru transportul elevilor, iar pentru noul mandat îşi propune introducerea canalizării şi construirea unei staţii de epurare a apelor uzate, precum şi dezvoltarea infrastructurii de asistenţă socială. Maria Floroiu, până acum consilier local în comuna Măciuca s-a şi apucat de treabă, deşi are numai câteva zile de când este primar. Maria Floroiu crede ca oamenii au preferat-o pentru că a făcut o campanie curată, dar şi pentru că şi-a câştigat popularitate în comunitate, de-a lungul anilor.

Ea le-a captat atenţia concetăţenilor săi cu un program din care nu lipsesc asfaltarea drumurilor, introducerea apei potabile şi a canalizării, crearea unui centru de permanenţă medicală, achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor, finalizarea eliberării actelor de proprietate şi atragerea de investitori. În ultimii patru ani, pe lângă cele două primăriţe liberale reconfirmate acum în funcţie, în judeţul Vâlcea au mai existat trei femei-primar. Sonia Becheru (PSD) a demisionat de la conducerea Primăriei Stăneşti în septembrie 2007 iar Elena Corotchi (PD-L, oraşul Brezoi) şi Alexandrina Ivancu (PC, comuna Livezi) au pierdut alegerile în cel de-al doilea tur de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe