Incendiu la Hotelul Central, simulat de pompieri

duminică, 22 iunie 2008

Incendiu la Hotelul Central, simulat de pompieri

În urma incendiului care a avut loc în urmă cu câteva luni la unul dintre hotelurile din Călimăneşti,. Pompierii vâlceni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat săptămâna trecută, în staţiunea vâlceană o aplicaţie tactică prin care s-a urmărit perfecţionarea modului de intervenţie în cazul unui alt incendiu la hotel. La ora 11.00 s-a dat alarma de incendiu, efective însemnate de angajaţi ai ISU Vâlcea deplasându-se la hotelul Central din localitate. Până la sosirea acestora la faţa locului, membrii Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Călimăneşti au intervenit la faţa locului cu ajutorul unei autospeciale, luând primele măsuri în cazul izbucnirii uni incendiu.

Echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului după circa 10 minute de al anunţare, incendiul izbucnit la mansarda hotelului afectând structura de rezistenţă a clădirii. La scurt timp, mai multe persoane au fost surprinse în interiorul clădirii, viaţa acestora fiind pusă în pericol de propagarea incendiului şi la restul imobilului. A fost simulată apoi prăbuşirea turlei principale a hotelului, urmată de accidentarea gravă a mai multor turişti rămaşi iniţial blocaţi în interiorul clădirii, ulterior aceştia fiind prinşi sub dărâmături. De asemenea, mai mulţi turişti au fost imobilizaţi în clădire fiind necesară salvarea acestora înainte ca ei să fie răniţi. Pentru ca scenariul să fie cât mai complex, conducerea inspectoratului a hotărât simularea unei situaţii de terminare a apei din rezervoarele autospecialelor de intervenţie, fiind introdusă în scenariu o motopompă cu ajutorul căreia autospecialele au fost alimentate cu apă din râul Olt aflat în imediata apropiere.

La faţa locului a fost instalat un cort pentru preluarea victimelor unde acestea au primit îngrijiri medicale, fiind apoi preluate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă al judeţului Vâlcea. Ultima situaţie, inclusă în exerciţiu, presupunea izbucnirea unui scandal între forţele de ordine şi localnicii ale căror autoturisme au fost blocate de autospecialele de intervenţie sau au fost mutate cu ajutorul angajaţilor primăriei din localitate pentru a putea face loc autospecialelor de intervenţie, în final persoanele recalcitrante fiind reţinute de efectivele de jandarmi care asigurau ordinea publică în zonă. În jurul orei 12.35 aplicaţia a luat sfârşit. Pentru buna desfăşurare a aplicaţie, au luat parte la program mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, ai CEZ Electrica, angajaţi ai primăriei Călimăneşti, angajaţi ai SC Apavil precum şi personalul hotelului.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe