Sparle si Soparle

miercuri, 18 iunie 2008

Sparle si Soparle

• Ion Cîlea a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean prin vot direct, dat lui personal, dar şi prin vot de partid dat lui în calitate de pesedist. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu primarii. De aceea considerăm oarecum absurd efortul liderului social democrat din ultimele zile de a încerca să convingă cât mai mulţi primari să demisioneze din partid pentru a beneficia de sprijin. În primul rând s-a ocupat de racolarea independentului Neagoe ieşit primar la Ioneşti, apoi a făcut un tur pe la primarii PNG şi PC şi pe la cel ţărănist. Nu excludem eventuale tentative de a convinge şi primari PNL şi PDL să devină independenţi politic.

• Două hârtii cu poza lui Mihai Eminescu. Atât a costat abjectul atac lansat de o foaie de scandal împotriva unuia dintre cei mai eficienţi consilieri judeţeni PSD. Atacul a fost solicitat exact de acel individ care susura la urechea preşedintelui Cîlea că unii dintre colegii săi de partid comandă materiale de presă defavorabile PSD.

• Şi apropo domnule Persu prietenii dumneavostră din presă, ăia de vă laudă acum după ce ani buni v-au turnat fel de fel de lături în spate nu sunt cumva aceiaşi care i-au atacat număr de număr în campanie pe primarii din Prundeni şi Fârtăţeşti, doi dintre cei mai buni edili din judeţ? Nu sunt aceia care v-au ajuta să nu intraţi în turul doi la Olăneşti? Nu sunt aceiaşi care în turul doi l-au atacat sălbatic pe candidatul PSD din Malaia făcând un scandal monstru când au văzut că acesta a câştigat alegerile? Cât de mult vă doriţi să ajungeţi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean? Atât de mult încât aruncaţi cu noroi în Ştefan Prală cel care a vorbi foarte frumos despre dumneavostră chiar luni pe un post local de televiziune? Scuzaţi-ne dar aveţi un comportament imoral din punct de vedere politic!

•  În ţară PSD a reuşit să obţină mai multe posturi d e vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean colaborând cu PNL şi izolând astfel PDL, care a obţinut un scor dublu faţă de acum patru ani şi care se poate transforma oricând într-un partid - stat. La Vâlcea acest lucru este imposibil doar datorită lui Dumitru Persu. Culmea este că nici consilierii PDL, care ar dori un post de vicepreşedinte nu pot accepta colaborarea cu PSD tot datorită lui Persu. Nimeni nu-l vrea pe acest om vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Probabil doar el şi cu Ion Cîlea.

• Lamentabilă prestaţia mai multor jurnalişti vâlceni în această campanie electorală. Multe minciuni despre oameni care au făcut ceva pentru comunităţile lor, prea multă implicare în secţiile de votare, prea multă patimă. Unii au ajuns să scrie despre oameni foarte cunoscuţi în comunităţile lor că au fost aleşi primari deşi sunt anonimi. Alţi colegi din presă au ajuns să se laude că au racolat diferiţi aleşi locali pentru a-i migra la alte partide, unii au ajuns să suţină frenetic primari care chiar nu au făcut nimic pentru localităţile lor. O campanie ruşinoasă!

• La Titeşti, ambiţiile lui Viorel Barbu, care nu vrea să susţină un liberal pentru postul de viceprimar deşi acesta este văr primar cu el, pot duce la alegerea unui viceprimar catastrofă. Consilierul pe care vor să-l susţină pedeliştii lui Barbu nu a obţinut decît 35 de voturi şi este total nepregătit pentru postul de viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe