Peste 10 milioane de euro pentru infrastructura de la Horezu, Costeşti şi Măldăreşti

luni, 16 iunie 2008

Peste 10  milioane de euro pentru infrastructura de la Horezu, Costeşti şi Măldăreşti

În următoarele 18 luni, oraşul Horezu şi comunele Costeşti şi Măldăreşti vor beneficia de lucrări în valoare de peste 10 milioane de euro prin finanţarea proiectului „Reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii generale şi turistice în zona cultural-istorică a depresiunii Horezu”. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a comunicat recent faptul că s-au identificat sumele necesare şi proiectul poate fi finanţat din cadrul Programului Phare 2006, Coeziune Economică şi Socială.

Horezu va avea punct de informare turistică

În cadrul proiectului, la Horezu se va realiza reabilitarea străzii Unirii, prin executarea de lucrări în valoare de 138.216,40 de euro, reabilitarea şi amenajarea parcului din centrul oraşului, dar şi construcţia şi dotarea unui punct de informare turistică în valoare de 209.926,28 de euro, care va avea şi o parcare în valoare de 40.505,26 de euro.

Proiectul mai cuprinde, de asemenea reabilitarea, asfaltarea şi executarea lucrărilor de artă la drumul Neagota din satul Romanii de jos, în valoare de 2.414.777,60 de euro; reabilitarea, asfaltarea şi executarea lucrărilor de artă la strada Romani (peste Dealul Ulmului), amenajarea parcării de la Mănăstirea Horezu şi dotarea acesteia cu un grup sanitar.

Este prevăzută, de asemenea amenajarea platformei şi spaţiului de organizare a Târgului de ceramică „Cocoşul de Hurez”, în valoare de 552.103,40 euro; construcţia unei clădiri administrative pentru Târgul de ceramică şi a unui spaţiu de expunere permanent, dar şi reabilitarea, asfaltarea, executarea lucrărilor de artă şi canalizarea străzii Olari.

Amenajarea Muzeului Trovanţilor

În comuna Costeşti, proiectul priveşte amenajarea căii de acces spre peştera Liliecilor în valoare de 140.105,38 euro; amenajarea unei platforme multifuncţionale în valoare de 53.501,30 de euro; construcţia unui grup sanitar în satul Bistriţa, în valoare de 40.040,43 de euro; amenajarea Muzeului Trovanţilor, în valoare de 18.200,00 de euro şi o parcarea la Mănăstirea Bistriţa.

La Măldăreşti este prevăzută amenajarea unei parcări, a unui grup sanitar; reabilitarea, asfaltarea şi executarea lucrărilor de artă a drumului care duce la Complexul Muzeal, în valoare de 246.524,67 de euro, dar şi dotarea cu un grup sanitar a zonei Complexului muzeal. La acestea se adaugă valoarea articolelor generale, diverse cheltuieli neprevăzute şi de TVA, astfel că valoarea totală a proiectului este de 10.180.983,98 de euro.

Gheorghe Niţă, primarul de la Horezu a apreciat că proiectul este una dintre cele mai mari realizări a administraţiei oraşului Horezu, sprijinită de Consiliul judeţean şi administraţiile publice din comunele Costeşti şi Măldăreşti. „Este proiectul nostru de suflet, proiect pentru care ne-am zbătut mult, s-a muncit luni, zile şi nopţi pentru construcţia lui. Putem acum să facem din oraşul Horezu o destinaţie europeană, cu o infrastructură turistică şi socială modernă” – a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe