Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea nu-și schimbă destinația

luni, 16 iunie 2008

Ministerul Mediului a decis:

Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea nu-și schimbă destinația

La inițiativa Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente care prevăd că „schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi, grădini zoologice, grădini botanice, parcuri dendrologice și sau prevăzute ca atare în documentațiile de urbanism, reducerea suprafețelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora.

Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente la Ordonanța de urgență nr.114/2007 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.195/2005 privind protecția mediului. „Sperăm ca prin promovarea acestor amendamente să punem punct speculațiilor imobiliare dezvoltate în jurul terenurilor amenajate ca grădini zoologice a căror destinație nu mai poate fi schimbată acum decât în cazul transformării grădinilor zoologice în grădini botanice sau spații verzi,” a declarat într-un comunicat, Lucia Ana Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Amendamentele propuse  stipulează ca această obligație revine atât persoanelor fizice și juridice, cât și autorităților publice locale care, în caz contrar, sunt obligate să aducă terenul la starea inițială, pe cheltuiala proprie. O altă modificare prevede ca schimbarea destinației terenurilor amenajate ca grădini zoologice și prevăzute ca atare în documentațiile de urbanism, reducerea suprafețelor acestora ori strămutarea lor constituie infracțiune.

Ministerul, la inițiativa secretarului de stat Lucia Varga, a organizat, în acest an, mai multe dezbateri publice legate de acest subiect, în diferite zone, prin intermediul cărora membri ai legislativului au constatat direct opiniile organizațiilor neguvernamentale referitoare la problematica spațiilor verzi. Însă, grădinile zoologice în care nu se vor realiza investiții pentru extindere și modernizare riscă să fie închise, în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe