Cîlea dă verde licitatiilor dubioase

luni, 16 iunie 2008

Cîlea dă verde licitatiilor dubioase

 • „Ziarul de Vâlcea“ va monitoriza îndeaproape modul în care presedintele Ion Cîlea si ciracii sãi vor decide distribuirea fondurilor europene alocate pentru achizitionarea unor sisteme de calcul si alte echipamente de profil

• Ivex, firma abonatã la banii Consiliului Judetean, a pus deja ochii pe cei aproape 150.000 de euro • suntem curiosi cum va „juca“ de data aceasta domnul Diaconescu, seful Departamentului Informaticã din cadrul CJ

La începutul acestei sãptãmâni, Consiliul Judetean Vâlcea a lansat prima achizitie în cadrul proiectului Guvernare electronicã în judetul Vâlcea prin racordarea mai multor institutii publice, printre care Prefectura Vâlcea si cele mai importante primãrii din judet la o retea virtualã securizatã. În acest sens, Consiliul Judetean urmeazã sã achizitioneze sisteme de calcul si echipamente care vor suporta servicii de transfer de date si imagini video, aplicatii Internet, teleconferinte, videoconferinte, aplicatii de baze de date, utilizarea în comun cu alte autoritãti publice locale a aplicatiilor GIS si a diverse aplicatii de tip client-server.

Proiectul urmãreste îmbunãtãtirea serviciilor administratiei publice locale din judetul Vâlcea prin cresterea gradului de informatizare si introducerea de noi instrumente de eficientizare a actului administrativ. Proiectul este finantat prin Programul Phare 2006 Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, valoarea totalã a acestuia fiind de 127.198,72 euro, din care 108.118,92 euro finantare Phare si 19.079,80 euro contributie localã.

Beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Vâlcea, având ca parteneri Institutia Prefectului – Judetul Vâlcea, Consiliul Local al municipiului Rm. Vâlcea, dar si Consiliile Locale Drãgãsani, Bãbeni, Bãlcesti, Bãile Govora, Bãile Olãnesti, Berbesti, Brezoi, Cãlimãnesti, Horezu si Ocnele Mari. Referitor la acest proiect, Ion Câlea, ales presedinte al CJ Vâlcea a precizat cã administratia publicã vâlceanã a devenit din ce în e mai receptivã la progresul tehnologic, iar alinierea administratiei la standarde europene nu poate însemna decât o dezvoltare a sectorului public vâlcean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe