Reţeaua Winmarkt Vâlcea şi-a schimbat din nou proprietarul

miercuri, 11 iunie 2008

Reţeaua Winmarkt Vâlcea şi-a schimbat din nou proprietarul

Luna trecută, compania Immobiliare Grande Distribuzione a finalizat în mod oficial achiziţia reţelei de centre comerciale Winmarkt, tranzacţie de 182,5 milioane euro. Portofoliul preluat în România include 15 centre comerciale Winmarkt, printre care şi clădirea în care a funcţionat fostul Magazin Cozia – Winmarkt din Râmnicu Vâlcea. Potrivit grupului italian, valoarea chiriilor din acest an pentru cele 16 imobile care formează portofoliul Winmarkt se ridică la 19,1 milioane de euro (ceea ce înseamnă în medie 1,2 milioane euro pe magazin).

Noii proprietari ai reţelei de centre comerciale Winmarkt, italienii de la IGD, consideră că piaţa centrelor comerciale din România va ajunge la nivelul celei din Italia în următorii cinci ani, motiv pentru care vor investi semnificativ în proprietăţile recent achiziţionate, pentru a face faţă competiţiei. Nu se cunoaşte însă suma care va fi investită pentru modernizarea Magazinului Cozia din Râmnicu Vâlcea, având în vedere că imobilul a fost deja reabilitat în urmă cu trei ani. Activitatea IGD este în primul rând de administrare a centrelor comerciale, astfel că italienii îşi vor lăsa amprenta şi asupra structurii magazinelor din cadrul Winmarkt.

Construirea reţelei Winmarkt a început acum aproape zece ani şi a constat în restructurarea a 15 companii ca business, alinierea structurilor şi a dimensiunilor, construirea unui brand unic, precum şi investiţii in modernizare. Cei de la IGD spun că au ales România, întrucât înregistrează unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere din Uniunea Europeană. În cursul anului trecut, acţionarii Winmarkt Big au hotărât divizarea companiei şi înfiinţarea societăţii W Magazin SA, care a preluat reţeaua de 17 centre comerciale, printre care şi Winmarkt Râmnicu Vâlcea, în valoare totală de 80 milioane de euro. Divizarea avea drept scop eliminarea acţionarilor cu deţineri de sub 1%, precum şi a AVAS-ului care are 6,2% din acţiuni, pentru a fi majorată deţinerea acţionarilor principali, la peste 90% în noua companie W Magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe