Cristi Buican şi Samoil Vîlcu

luni, 9 iunie 2008

Cristi Buican şi Samoil Vîlcu

„Ziarul de Vâlcea“

 Unul este liberal, celălalt democrat-liberal. Ambii sunt politicieni dedicaţi muncii politice, dar şi administraţiei. Au vechime în Consiliul Judeţean, au experienţă, au abilităţi de comunicare. Sunt educaţi, responsabili, pregătiţi profesional. Sunt oameni care se află în plină maturitate biologică şi politică, care au colaborat excelent în ultimii ani, în beneficiul comunităţilor vâlcene. Cristi Buican şi Samoil Vîlcu reprezintă varianta optimă pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. În urma votului din 1 iunie trei partide mari au obţinut aproximativ câte 30 la sută din voturile vâlcenilor la preşedinţia Consiliului Judeţean.

PSD a câştigat preşedinţia prin Ion Cîlea la o diferenţă foarte mică de celelalte două partide (PDL şi PNL). Judeţul are acum un preşedinte ales de aproximativ 16-17% din populaţia cu drept la vot pentru că la urne s-au prezentat doar puţin peste jumătatea totalului populaţiei. Pentru a respecta cât mai mult dorinţa electoratului corect ar fi ca vicepreşedinţii să fie unul de la PDL şi unul de la PNL. În acest mod peste 90 la sută din cei care au votat ar fi reprezentaţi şi în Consiliul Judeţean dar şi în conducerea acestui organism. Aşa ar fi logic, aşa ar fi corect. Alegerea unuia dintre vicepreşedinţi din partea PSD ar da prea multă putere acestui partid. Iar PSD îl propune ca vicepreşedinte pe controversatul fost demnitar comunist Dumitru Persu. Un om trecut de 60 de ani.

Cum şi domnul Cîlea are aproape 65 de ani nu credem că ar fi bine. Celălalt vicepreşedinte ar fi întrucâtva izolat. Nu ar avea prea mare putere pentru a ajuta anumite localităţi. Iar partidul care ar rămâne nereprezentat s-ar simţi trădat şi nu ar colabora atât de bine. Nici cu PSD şi nici cu cei care l-au trădat. Liberalii trebuie să fie aproape de democraţi în acest demers. Să simtă că împreună pot ajuta peste jumătate de judeţ, care le-a dat votul pentru primării. Scriem acest editorial tocmai pentru că în ultimele zile fel de fel de zvonuri circulă în oraş. Cică primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pentru a se răzbuna pe deputatul liberal Frâncu, care l-a criticat în campanie, ar cere colegilor săi din PDL să nu-l voteze pe Cristi Buican vicepreşedinte. Îl ştim pe Mircia Gutău ca pe un om înţelept. Şi mai ales nerăzbunător.

Aşa cum el a făcut multe pentru municipiu, tânărul liberal a făcut multe pentru comunităţi din Vâlcea. Chiar pentru comunităţi aflate acum în situaţia de a avea edili PDL. Nu credem că Dorel Jurcan sau Mircia Gutău pot cere colegilor săi să trădeze dorinţa electoratului vâlcean. Nu pot cere să fie ales vice un „dinozaur“ ca Dumitru Persu, un om care l-ar manipula la modul perfid permanent pe Ion Cîlea, care ar declanşa răzbunări şi care ar încerca să defavorizeze zeci de localităţi unde PSD a pierdut alegerile.

Nu credem, dar în politică de multe ori se trădează. Sperăm să nu fie acest lucru valabil şi de această dată! „Ziarul de Vâlcea“ are încredere în înţelepciunea primarului Mircia Gutău şi în clarviziunea consilierilor democraţi. Care ar purta (în cazul în care Persu ar deveni vicepreşedibte al CJ) patru ani pe conştiinţă alegerea unui profitor şi oportunist. Consilierii democraţi au fost jigniţi şi insultaţi de prea multe ori de Dumitru Persu. Ar fi prea de tot ca la şedinţe acesta să le le dea cu tifla din capul mesei. Nu credeţi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe