Sparle si Soparle

miercuri, 4 iunie 2008

Sparle si Soparle

 • Ion Dobre, primarul din Dăeşti, a băut toată noaptea de duminică spre luni, probabil de bucurie că a putut să-i păcălească încă o dată pe locuitorii comunei să-i acorde un nou mandat. Acesta a câştigat alegerile din milă ( pentru că le-a spus oamenilor că dacă nu mai este primar moare de foame neavând loc d e muncă şi fiind de la 23 de ani doar primar) şi prin dezinformare „ Nu-l votaţi pe Popolan pentru că pune mânea clanul Rizea pe comună!” Nu ne-ar fi deranjat beţia sa dacă nu ar fi dat dovadă de o nesimţire rară.

Începând cu ora 10.00 timp de câteva ore ne-a sunat la redacţie pentru a ne înjura, pentru a ne înjura secretara şi pentru a ne poci numele. Printre altele omul ne-a spus că nu crede că ne vom mai interesa de Dăeşti patru ani. Se înşeală. Ne vom interesa şi vom participa şi la şedinţele de consiliu local. Pentru că nu vrem ca aceia care l-au felicitat punându-i o etichetă cu „ Şi eu l-am votat de Ion Dobre” pe o sticlă de şampanie şi apoi au pus poza asta de prost gust pe prima pagină, să pună mâna pe terenuri din domeniul public sau să spolieze bugetul local al Dăeştiului.

• Nu am crezut niciodată că un consilier local poate ameninţa cu bătaia un ziarist şi să-i ceară imperativ acestuia să nu mai scrie niciodată despre el. S-a întâmplat luni, la o zi după alegeri. Cosmin Constantinescu, ajuns consilier municipal PDL datorită votului pe listă şi relaţiilor personale ale tatălui său cu primarul Gutău, a ameninţat redactorul nostru şef cu bătaia: „ Vei avea viaţa lui Berilă dacă mai scrii vreodată despre mine vreun cuvânt. Nu ai voie să scrie despre mine şi nu ai voie să participi la acţiunile noastre de partid.

Tu nu ai văzut cărţi câte am citit eu, nu ai văzut oraşe câte ţări am văzut eu, aşa că nu ai voie să scrii despre mine. Te caut şi te distrug, îţi jur că te distrug dacă vei mai scrie vreun cuvânt”. Aşa s-a adresat tânărul consilier ziaristului în timp ce era asistat de un alt tânăr cu aspect de bodyguard. Plimbăreţ credem că a fost junele pedelist, dar cărţi nu ştim câte a citit. Din limbajul său cu siguranţă Biblia NU şi nici vreo carte despre maniere, vreuna despre diplomaţie sau ştiinţe politice. Altfel nu putea face o gafă de acest gen. Pentru orice eventualitate vom depune o sesizare la poliţie. Redactorul şef al „Ziarului de Vâlcea” a pierdut trei prieteni şi colegi la Revoluţie.

Aceştia au murit printre altele tocmai pentru ca în România să existe şi libertatea cuvântului, a mass media. Tocmai pentru ca presa să scrie despre politicieni în mod liber. Acum patru ani redactorul şef a fost bătut cu sălbăticie de trei haimanale plătite în acest scop. Cazul a fost prezentat atunci opiniei publice. Nici un ziarist vâlcean nu se va lăsa intimidat şi şantajat de vreun politician. Şi nici de interlopi. Cu atât mai puţin cei din redacţia noastră, care şi-au asumat constant riscuri. În aproape fiecare ediţie.

De acum despre Cosmin Constantinescu se vor interesa mai mulţi jurnalişti. Aceştia vor vrea să vadă cât cheltuieşte şi cât câştigă, cu ce se ocupă, ce fel de afaceri face şi cu cine, cât de bine cunoaşte proiectele propuse de executiv, dacă votează ca un tonomat în consiliu sau votează responsabil, cum a ajuns preşedinte al tineretului democrat din Râmnic, cum a fost promovat pe liste şi încă altele.

• Nici nu a ocupat bine fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pesedistul Ion Cîlea a trecut la ameninţări. Da, blajinul şi prea-cinstitul Cîlea ne ameninţă în gura mare pe posturile locale de televiziune. Preşedintele PSD Vâlcea are comportament de dictator într-o republică bananieră. Domnule Cîlea, nu ne este teamă de un comunist, ajuns preşedinte de Consiliu Judeţean cu voturile a doar 15 la sută din populaţia judeţului! Nu ne reprezentaţi! Noi facem parte din cei 85 la sută, vâlceni, care nu v-au votat sau care le-a fost lehamite să mai iasă la vot! Ne vom păstra în continuare menirea de câine de pază al democraţiei şi vom fi un ghimpe în coasta dumneavoastră.

Vom monitoriza cu atenţie toate acţiunile, pe care le veţi întreprinde la Consiliul Judeţean. Vom scrie de fiecare dată, dacă vom avea informaţii concrete, că încercaţi să rispiţi aiurea şi discreţionar banii publici. Şi ştiţi de ce, domnule Cîlea? Pentru că societatea noastră editoare plăteşte impozite şi taxe de aproape două miliarde de lei într-un singur an şi nouă ne pasă de modul în care politicieni, datori vânduţi la diverşi oameni de afaceri dubioşi din Vâlcea, decid cheltuirea banilor publici.

• Dumitru Persu deja se visează vice de Consiliu Judeţean. Nici un liberal sau PDL-ist, însă, nu poate fi atât de iresponsabil încât să-i dea votul pentru acest post unei fosile a PCR. În plus atât democraţii cât şi liberalii, care au ajuns în CJ, sunt oameni de cuvânt, care îşi respectă promisiunile. Ei nu au trădat nici acum patru ani şi nu o vor face de data aceasta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe