Foarte multe voturi nule la Vâlcea

miercuri, 4 iunie 2008

Foarte multe voturi nule la Vâlcea

La alegerea pentru stabilirea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, reprezentanţii PNL şi PD-L au contestat rezultatul. Unul dintre motivele contestaţiei a fost acela că au fost constatate foarte multe voturi nule, respectiv 12.347 din totalul de 198.851 de voturi, restul de 185.653 de voturi fiind validate. Reprezentanţii Biroul Electoral Judeţean Vâlcea au respins însă ambele contestaţii. „Este inacceptabil să ni se spună că numărul voturilor nule este atât de mare.

Nu cred că peste 12.000 de alegători nu au ştiut să voteze corect, punând o singură dată ştampila în dreptului candidatului preferat'', a declarat liberal-democratul Petre Ungureanu, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Ungureanu a opinat că a existat posibilitatea vicierii rezultatelor prin anularea frauduloasă a câte două buletine de vot în fiecare dintre cele 425 de secţii de votare din circumscripţie.

Conform datelor finale comunicate de BEJ, diferenţa între candidatul câştigător Ion Câlea (PSD) şi ocupantul locului secund, Dorel Jurcan (PD-L) este de 981 de voturi. Pe locul al treilea s-a situat candidatul PNL Emilian Frâncu, la distanţă de 1.902 voturi faţă de candidatul câştigător şi la 921 de voturi de ocupantul locului secund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe