Aleşi pe pile

duminică, 1 iunie 2008

Aleşi pe pile



La ora la care scriu acest editorial în Vâlcea, ca şi în ţară încă se votează. Nu se ştiu rezultatele scrutinului, nici măcar cele parţiale. Mă bucur totuşi că prezenţa la vot în judeţul nostru este bună. Mă bucur mai puţin de faptul că sistemul de vot pe listele de consilieri ( locali sau judeţeni) va promova din nou oameni care nu au calităţi. Nici profesionale, nici administrative şi nici măcar politice. Au reuşit să ajungă pe liste, datorită pilelor, mai mulţi indivizi care nu aveau ce căuta acolo.

Mai ales pe poziţii eligibile. Când veţi citi aceste rânduri ei deja vor fi aleşi membri ai unor consilii. Vor lua bani din banii publici pentru participarea la şedinţe şi vor încerca să îşi rotunjească veniturile din trafic de influenţă. Un astfel de specimen a pus chiar la punct înfiinţarea unei fiţuici, de calitate îndoielnică, de acum câteva luni. În speranţa că apoi va face rost de bani din contracte d e publicitate obţinute cu ajutorul poziţiei sale de consilier. Aşa cum şi tatăl său a făcut bani mulţi prin contracte cu primăria.

Despre el dar şi despre alţi colegi de ai săi ne vom ocupa pe larg în ediţiile următoare. În fiecare lună le vom urmării activitatea şi mai ales vom încerca să stopăm hăituirea bugetului public de către aceste specimene obişnuite să zacă pe terasele cârciumilor. Pe toate listele de partid găsim oameni care nu au idee de doctrina acestui partid, de statut, de programe. Nu au idee despre administraţia locală. Şi-au folosit doar influenţele familiei pentru a pune mâna pe locuri eligibile.

Sunt două categorii de astfel de aleşi. Unii tineri, aflaţi acum la primul mandat, care şi-ai folosit firmele, lor sau ale familiei, pentru a accede pe liste plus cei foarte bătrâni, aşa zişii abonaţi pe locuri eligibile. Pe aceştia din urmă îi regăsim în special pe listele PSD. De la Consiliu Judeţean şi din câteva comune. Nesimţiţilor care au promovat nemeritat, de multe ori în dauna unor colegi de partid care au muncita ni buni în organizaţii şi a căror experienţă îi recomanda, le spunem să fie cuminţi. Să nu încerce să facă presiuni asupra noastră. Sunt inutile. Cu noi nu merge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe