Salariaţii Oltchim au ajuns bătaia de joc a miliardarului de la Carvil Mizil

miercuri, 26 martie 2008

Salariaţii Oltchim au ajuns bătaia de joc a miliardarului de la Carvil Mizil

Contractul de vânzare a Diviziei Agroalimentare ar putea fi reziliat

 ITM Vâlcea a primit la începutul luni o adresă de la Oltchim Râmnicu Vâlcea în care se preciza că personalul de la Divizia Agroalimentară şi Conservil va fi concediat prin reducerea efectivă a posturilor. În fapt este vorba despre o concediere colectivă a 598 de persoane de la Divizia Agroalimentară şi 233 de la Fabrica de Conserve Râureni.

Ion Nicolaescu, inspectorul şef al ITM, a declarat că nu a răspuns adresei de la Oltchim şi intenţionează să dispună un control amplu pentru a verifica cele notificate

”Vreau să precizez faptul că s-a încheiat un contract de privatizare cu Divizia Agroalimentară şi în contractul respectiv s-au stipulat nişte condiţii, iar conform acestora, oameni respectivi nu ar putea fi concediaţi. Totuşi, cred că acest contract de privatizare, încheiat între S.C. Carvil Mizil şi subunităţile Diviziei Agroalimentare Băbeni, va cădea, deoarece firma respectivă dorea o restructurare în masă, iar dacă acest lucru nu mai este posibil, este probabil ca acest contract să se rezilieze.”

La Conservil Râureni situaţia este şi mai dificilă. Aici se pot face aceste concedieri de personal, deoarece nu a avut loc privatizarea acesteia. Conducerea societăţii a încercat să facă o concedierea colectivă a salariaţilor de la sectoarele respective, prin acordarea de salarii compensatorii, dar Guvernul a respins această soluţie prin AVAS. Salariaţii care urmează să rămână fără locuri de muncă au o situaţie grea.

Vârsta calificarea într-un domeniu în care se găsesc greu locuri de muncă, problemele familiale şi de sănătate apasă asupra acestor oameni care se simt părăsiţi de conducerea societăţii, de lideri de sindicat, de Guvern, de politicieni. Concedierea cu salarii compensatorii ar mai diminua drama acestor vâlceni care se vor trezi că nu au ce pune pe masă copiilor. Privatizarea unor unităţi ar trebui să se facă doar cu clauze extrem de avantajoase pentru personalul care le-a deservit.

Pe cei care nu doreşte să îi păstreze noul patron ar trebui să îi despăgubească cu un număr de salarii compensatorii. Nu este normal ca statul să suporte această situaţie Şi aşa şomajul va fi suporta de sta. „ Ziarul de Vâlcea „ va publica în curând un serial despre privatizări ticăloase, opera unor trădători de ţară care de dragul unor comisioane au dat unităţi importante pe nimic străinilor. Anchetele jurnalistice sunt realizate în colaborare cu ziarişti de investigaţii din Capitală.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Salariaţii Oltchim au ajuns bătaia de joc a mil...
(Impact)Scandal de proporţii la Primăria Brezoi
(Administratie)Ion Ungureanu, născut pentru a fi primar în Mue...
(Politica)Dumitru Persu, călcâiul lui Ahile din PSD
(Administratie)Un liberal a transformat radical Tetoiu intr-un...
(Administratie)Comuna Alunu va fi iluminată cu ajutorul banilo...
(Administratie)Începe curăţenia în comuna lui Dobre
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Chituc are capul pe butuc
(Politica)Frâncu şi Pistol principalii candidaţi din Vâlc...
(Administratie)Consilierii din Popeşti vor fi trimişi la muncă
(Editorial)Viroze de primăvară
(Fapt divers)La Ramnicu Valcea 100 de poliţişti avansaţi de ...
(Sport)Cupa României la handbal feminin nu se mai dispută
(Actualitate)ASP-ul se mută în cantina Liceului Sanitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe