La judecată cu Băsescu, pentru Nadia Comăneci

miercuri, 27 februarie 2008

La judecată cu Băsescu, pentru Nadia Comăneci

• vâlceanul Ion Gheorghe este nemulţumit de faptul că preşedintele nu a decorat-o pe sportiva română cu o medalie şi o diplomă jubiliară la peste 30 de ani de la Olimpiada de la Montreal

 Preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi Preşedinţia României au fost acţionaţi în instanţă la Tribunalul Vâlcea de un muncitor vâlcean, Ion Gheorghe, fan înrăit al Nadiei Comăneci, care este nemulţumit de faptul că preşedintele nu a decorat-o pe sportiva română cu o medalie şi o diplomă jubiliară la peste 30 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Vâlceanul, care se autodescrie drept „muncitor salariat cu examen medical anual şi examen psihologic la trei ani” spune că l-a acţionat pe preşedinte în instanţă, deşi este un mare admirator al său, pentru a-l determina să îi răspundă personal la cereri.

Angajat CFR, în instanţă cu Băsescu

Angajatul CFR care în viaţa de toate zilele verifică starea liniilor de cale ferată i-a cerut lui Băsescu chiar şi daune morale de … 10 lei, „în bancnote de câte un leu, nominalizate cu serie pe un tabel.” În opinia vâlceanului decis să-şi facă dreptate cu orice preţ, Preşedinţia României se face vinovată în primul rând pentru că nu i-a răspuns în termen la cererea depusă la 20.09.2007. „Preşedintele României, Traian Băsescu se face vinovat, în accepţiunea mea, că tolerează cenzura la Palatul Cotroceni, altfel nu se explică nesimţirea funcţionarilor prezidenţiali de a nu răspunde la petiţia mea, cu menţiunea expresă de a o prezenta preşedintelui personal şi de a-mi răspunde cu da sau nu.

Scopul acestei cereri este readucerea Nadiei Comăneci în atenţia şi spre exemplul generaţiei tinere, precum şi preţuirea valorilor naţionale veritabile. Prin această acţiune în instanţă vreau să mă edific dacă preşedintele Băsescu, al cărui admirator (ca om politic) am fost şi mai sunt în continuare dacă este dependent de cenzura de la Palatul Cotroceni, ori este complice. Dacă se va demonstra că este complice, orice întoarcere la popor, pe care mizează preşedintele de trei ani încoace va apune ca un balon de săpun, ba poate avea efect de bumerang, în condiţiile în care românii simpli încep să se trezească pe lună ce trece din somnul cel de moarte” – îţi motivează vâlceanul acţiunea în instanţă.

├×ine să fie decorată Nadia

Reclamantul este de fapt un fan înrăit al Nadiei Comăneci, astfel explicându-se probabil şi gestul său extrem de a-l da în judecată pe preşedintele României. El a strâns până acum numeroase albume şi dosare în care a colecţionat absolut tot ce a găsit în presă şi în cărţi despre sportiva română, ba chiar a scris pentru ea şi câteva poezii. „Mie mi-a plăcut foarte mult gimnastica, am admirat-o foarte mult pe Nadia şi am strâns tot ce am putut despre ea, chiar şi etichete.

În 2006 m-am adresat Preşedinţiei pentru a o decora cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Olimpiada de la Montreal, dar Octavian Belu şi Mariana Bitang mi-au transmis un răspuns negativ. Între timp am avut nişte necazuri în familie, de aceea nu am reuşit să-l acţionez mai devreme în instanţă, mi-a murit tatăl, dar acum am depus plângere în contencios administrativ. În viaţa de toate zilele sunt muncitor la CFR, fac câte 12 kilometri pe zi şi strâng câini şi iepuri tăiaţi de tren.” – spune Ion Gheorghe.

Bărbatul se reprezintă singur în instanţă. Deja, în procesul cu Traian Băsescu a fost prima înfăţişare la data de 19 februarie, cea de-a doua urmând să aibă loc la 18 martie. Vâlceanul Ion Gheorghe, care spune că este „tizul” preşedintelui a solicitat de altfel o audienţă la Traian Băsescu, promiţând că în acest fel îi va da câteva sfaturi pentru eradicarea corupţiei.

„Nu mă interesează pedepsirea nimănui, ci doresc să ajung faţă în faţă cu preşedintele meu, Traian Băsescu, al cărui tiz şi fan sunt, pentru a discuta despre eradicarea acestor mentalităţi prin reţete simple, eficace şi deosebit de benefice. Noi, oamenii simpli care simţim şi ştim ce ni se întâmplă, dar şi preşedintele, mai ales acum, când este hărţuit de hoţi, avem nevoie vitală de resuscitare reciprocă prin crearea unor punţi de legătură, la care vreau să pun şi eu o cărămidă”. – mai afirmă vâlceanul.

Refuz de la Cotroceni

La solicitarea vâlceanului, consilierii de stat pe probleme de sport, Mariana Bitang şi Octavian Belu i-au răspuns la data de 15.03.2006 că „Nadia Comăneci a primit din partea statului român, prin intermediul instituţiilor abilitate cele mai înalte distincţii. ├×inând cont de acestea, premierea cu încă o distincţie pe care o are deja nu mai este posibilă”. De asemenea, la primul termen al procesului de la Vâlcea a fost depusă şi o întâmpinare din partea Administraţiei Prezidenţiale, în care se precizează că cea de-a doua solicitare a lui Ion Gheorghe a fost clasată, deoarece i se răspunsese o dată de către consilierii pe probleme de sport.

Alte stiri din editia local:

(Impact)În Justiţie există o mafie
(Actualitate)La judecată cu Băsescu, pentru Nadia Comăneci
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Interes mare pentru Centrul de Convenţii de la ...
(Administratie)Procentele lui Mircia (I)
(Impact)Elevii din Făureşti fac autostopul în drum spre...
(Administratie)Primarul Horia Horăscu a făcut din nou spectacol
(Administratie)Comuna Scundu are un primar de nota 10
(Administratie)În Orleşti se introduce canalizarea
(Administratie)Liberalul Popolan face treaba primarului din Dă...
(Fapt divers)Bătrânii şi poliţiştii, parteneri în combaterea...
(Sport)Sportivii lui Mihai Ioniţă s-au întors cu un nu...
(Administratie)Primarul Ion Cătănoiu a schimbat faţa Ioneştiului
(Politica)Ion TUDOR, presedintele Organizatiei Municipale...
(Impact)Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe