Comuna Scundu are un primar de nota 10

miercuri, 27 februarie 2008

Comuna Scundu are un primar de nota 10

Traian Guminski

 Comuna Scundu are patru sate şi 2400 de locuitori. Din cauză că în zonă nu sunt investiţii, nici zăcăminte iar populaţia a fost axată pe creşterea animalelor care a devenit foarte nerentabilă în ultimii ani majoritatea locuitorilor tineri sunt plecaţi la muncă în străinătate. „ Cred că peste 400 de localnici lucrează în ţări străine. Sunt buni meseriaşi dar nu au unde lucra în Vâlcea şi în plus salariile la noi sunt mici şi se duce mult pe navetă.

Pe liste am 1700 de oameni cu drept de vot dar la alegeri nu vin mai mult de puţin peste o mie „ spune primarul Dumitru Blejan. Bugetul local este mic, în jur de 1 miliard, cu toate acestea social democratul Blejan a reuşit să facă multe. „ Trebuie să recunosc că am apelat cu încăpăţânare la toţi parlamentarii şi la toţi politicienii. Îi mulţumesc domnului deputat Aurel Vlădoiu şi domnului vicepreşedinte al CJ, Ion Câlea pentru că m-au ajutat. Mă doare însă că am primit mult mai puţini bani pentru şcoli.

Eu nu am cum să le explic copiilor că dacă aveam un carnet de liberal în buzunar ei beneficiau de condiţii mai bune.” Undeva îi înţelegem amărăciunea. Are strămoşi ardeleni, de lângă Blaj, şi este educat într-un anume fel. Nu poate migra din patru în patru ani după cum se schimbă culoarea politică a guvernanţilor. Comuna a beneficiat însă de o finanţare pe ordonanţa 7. Sunt în construcţie 9 poduri a căror valoare depăşeşte 39 de miliarde de lei. Cei de la RAJDP vor finaliza în curând trei poduri. Toate trebuie terminate anul acesta.

A fost finalizat proiectul de alimentare cu apă şi cel pentru canalizare. Ambele sunt eligibile şi aşteaptă finanţarea PHARE. Scundu are trei şcoli, patru grădiniţe şi patru biserici. Administraţia locală s-a ocupat de toate. Şcolile au fost modernizate, au termopane şi centrală termică. „ Sunt foarte mulţumit de cadrele didactice de la noi. Au muncit extrem de bine şi am avut rezultate bune cu toţi copii an de an. Iar anul trecut o eleva din Scund a reuşit să intre cu media 10 , prima, la Liceul Pedagogic din Râmnic.

O performanţă deloc de neglijat.” În prezent cea mai mare lucrare din Scundu este refacerea şi extinderea unei şcoli în care va funcţiona sediul primăriei dar şi sediul multor servicii comunitare. Este o lucrare care necesită 10 miliarde de lei. Marţi am văzut un adevărat furnicar de oameni lucrând în zonă. Primarul are ambiţia să o inaugureze înainte de sfânta sărbătoare a Paştelui din acest an ceea ce trebuie să recunoaştem ar fi o performanţă a constructorilor.

(T.G.)

Alte stiri din editia local:

(Impact)În Justiţie există o mafie
(Actualitate)La judecată cu Băsescu, pentru Nadia Comăneci
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Interes mare pentru Centrul de Convenţii de la ...
(Administratie)Procentele lui Mircia (I)
(Impact)Elevii din Făureşti fac autostopul în drum spre...
(Administratie)Primarul Horia Horăscu a făcut din nou spectacol
(Administratie)Comuna Scundu are un primar de nota 10
(Administratie)În Orleşti se introduce canalizarea
(Administratie)Liberalul Popolan face treaba primarului din Dă...
(Fapt divers)Bătrânii şi poliţiştii, parteneri în combaterea...
(Sport)Sportivii lui Mihai Ioniţă s-au întors cu un nu...
(Administratie)Primarul Ion Cătănoiu a schimbat faţa Ioneştiului
(Politica)Ion TUDOR, presedintele Organizatiei Municipale...
(Impact)Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe