Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili

duminică, 24 februarie 2008


Nesimţire fără limite!

Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili


Traian Guminski

 Săptămîna trecută, Maria Dima, primăriţa comunei Runcu a fost denigrată. Pe prima pagină a unei fiţuici intrată în campanie electorală prea devreme a fost acuzată de luare de mită. Într-o pagină de ziar pot încape câteva sute de minciuni şi insulte lucru dovedit şi de această dată de cei care scriu după ureche şi pe baza declaraţiilor unor haimanale sau bolnavi psihici.

O comună liniştită

Runcu are şapte sate, 1120 de locuitori, două şcoli ( renovate integral în mandatul doamnei Dima), 9 consilieri ( din care 6 PNL ca şi primarul), două biserici cu preoţi deosebiţi ( pe care acelaşi ziar de scandal i-a insultat fără jenă), un microbuz şcolar- obţinut prin grija Guvernului Tăriceanu, un cămin cultural, 9 staţii moderne de autobuz făcute tot de actuala primăriţă şi…foarte multe drapele tricolore acre împânzesc uliţele comunei spre cinstea locuitorilor de aici.

Dima Maria s-a născut aici, are 52 de ani pe care i-a petrecut alături de aceşti oameni, a fost economistă în cadrul primăriei până în 2004, are două fete, una farmacistă şi una cu master în administraţia publică locală. Este ajutată mult de soţul ei, Ion Dima, pensionar care prestează diferite servicii comunitare fără a fi retribuit. Şi el a g fost denigrat de „ Vocea Vâlcii” care l-a acuzat că obţine ilegal trei salarii, o minciună gogonată. A fost făcut şofer pe microbuzul şcolar. Noi l-am cunoscut pe Ioniţă Sandu, adevăratul şofer care ne-a povestit cum familia doamnei primar a căzut victimă unor derbedei din comună care fac reclamaţii nefondate.

Schimbări radicale în bine

 În ultimii trei ani micuţa comună s-a schimbat radical. Primăria a fost reabilitată, a fost reorganizat aparatul administrativ, au fost achiziţionate calculatoare şi programe. Runcu are patru proiecte pentru reabilitarea a 15 km de drumuri din satele Surpaţi, Valea Babii, Căligi, Snamăna, Runcu. Şcolile au fost afectate de alunecările de teren din 2004 dar acum sunt reabilitate, au tâmplărie termopan, încălzire centrală, grupuri sanitare moderne, acoperişuri noi. Impresionant este că toţi copii au luat examenul e capacitate deşi au fost nevoiţi să înveţe în casa parohială pe timpul reabilitării şcolii.

Comuna are iluminat public în toate satele, 9 staţii moderne de autobuz şi transport în comun. Acum sunt 8 curse de microbuz pe zi iar în 2004 nu era nici una. Dispensarul este deservit de un medic şi un asistent şi funcţionează în patru încăperi din cadrul primăriei beneficiind de încălzire centrală. S-au făcut lucrări de reparaţii şi la biserici

Reclamagii sunt pătaţi

Materialul denigrator este acoperit de aşa zise declaraţii ale unor localnici. Unul, zis Sucă ,este „ scriitor” de profesie. Unii spun că are grave probleme mentale şi de aceea reclamă pe toată lumea. Celălalt, Radu Gabriel, este un migrator politic ajuns la PNG şi crede că dacă împarte haine vechi şi cizme donate de unii prieteni ai lui Gigi Becali poate ajunge primar. Nu va putea pentru că omul are probleme cu justiţia.

A fost condamnat la plata unor amenzi datorită scandalurilor. Judecătoria din Craiova a cerut primăriei să îl execute pentru o amendă de 15 milioane ( vezi facsimil). Omul are o firmă dar a încercat să deschidă şi o discotecă într-un spaţiu impropriu unde se vindea alcool şi tutun fără autorizaţii. Poliţia a dispus închiderea discotecii pentru că nu avea autorizaţii şi aici erau mereu scandaluri.

Radu Gabriel s-a mai remarcat în ultima perioadă prin executarea de lucrări neautorizate pe un drum judeţean şi prin împărţirea de haine şi cizme de cauciuc care nu aveau documente de însoţire şi certificate sanitare. Omul este de fapt un demagog pentru că a promis că nu va percepe taxe şi impozite dacă va ajunge primar, lucru imposibil pentru că nu i-ar permite legea să procedeze în acest mod.

„ Ziarul de Vâlcea” are încredere în actualul primar şi îl va susţine în campania electorală. Pentru început, ca un prim ajutor, vom publica gratuit toate anunţurile de mică publicitate pentru locuitorii comunei Runcu şi vom dona mai multe volume Bibliotecii comunale.

GROBIÁN adj., s. v. bădăran, grosolan, mitocan, mârlan, mârlănoi, mocofan, mojic, necivilizat, nepoliticos, ordinar, ţărănoi, ţoapă, ţopârlan, vulgar.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili
(Administratie)La Ramnicu Valcea lansările electorale debuteaz...
(Ancheta)Procesul senatorului Popescu – amânat pen...
(Actualitate)VV şi VV nu sunt tari pe WWW
(Announcements)Sparele si Soparle
(Ancheta)Justiţia funcţionează doar pentru proşti
(Impact)Poliţia Rutieră Valcea a fost manipulată de pre...
(Finante)Finanţele vând curse de şoareci
(Fapt divers)Accident produs de un poliţist în timpul servic...
(Administratie) Mihăeştiul are primarul pe care îl merită
(Administratie)Mateeşti: A opta familie – aproape de eva...
(Politica)2008 - Anul Schimbării
(Politica)Dumitru Persu pune haina de cameleon
(Actualitate)Calculatoarele de la ASE Bucureşti ajung la ele...
(Editorial)Cui convin anticipatele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe