2008 - Anul Schimbării

duminică, 24 februarie 2008

2008 - Anul Schimbării

În pregătirea alegerilor locale din acest an, Organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea a Partidului Social Democrat analizează perioada administrării de dreapta a municipiului Râmnicu Vâlcea. PSD face analize similare în toată ţara, analize pe baza cărora fiecare organizaţie locală sau zonală îşi va elobora propriile strategii şi planuri de campanie electorală. Recent, preşedintele PSD Mircea Geoană a dat publicităţii un mesaj care defineşte direcţiile de campanie ale Partidului Social Democrat:

„Eşecul dreptei în conducerea treburilor publice este evident pentru toată lumea. Proiectul Alianţei PNL-PD, impus de preşedintele Băsescu în 2004, s-a epuizat. Este nevoie de un alt proiect politic şi de guvernare legitima prin votul românilor.

Conflictul dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu a distrus guvernarea, a adus economia în pragul unei crize profunde, a erodat puternic nivelul de trai, a dărâmat imaginea ţării în exterior şi a obosit o întreagă societate.
România nu mai poate continua cu un guvern ultraminoritar în care UDMR se opune consensului politic privind interesul naţional. Restabilirea autorităţii Constituţiei, repornirea motoarelor economiei şi garantarea creşterii nivelului de trai constituie tabloul normalităţii, aşa cum îl vedem noi, social-democraţii.

România are nevoie de schimbare ca de aer. Schimbarea trebuie să aducă o majoritate guvernamentală capabilă să producă un proiect de guvernare coerent, eficient economic şi echitabil social.

Partidul Social Democrat poate fi catalizatorul politic al unei astfel de majorităţi pentru că are un astfel de proiect. „România Socială" poate fi o bază de consultări şi dezbateri pentru toate forţele politice şi din societatea civilă care au voinţă pentru realizarea schimbării.

Aşa cum vedem noi lucrurile, schimbarea înseamnă să avem capacitatea de a asigura o creştere economică de minim 5% anual în următorii patru ani, să avem voinţa de a duce salariul minim la 300 de euro până în 2012, să realizam un sistem de impozitare care să încurajeze capitalul fără a descuraja munca, să protejăm veniturile bătrânilor noştri şi să le garantăm pensii la nivelul coşului minim de consum, să aducem mai repede, mai mulţi bani europeni în România şi să îi punem să lucreze pentru agricultura şi pentru satul românesc. Nu în ultimul rând, schimbarea înseamnă să afirmăm identitatea noastră naţională, să redăm demnitatea României şi a românilor în Europa şi în lume.

Anul 2008 este un an important pentru schimbarea României, dar şi unul decisiv pentru schimbarea şi modernizarea partidului nostru. Pentru reafirmarea PSD ca forţă a normalităţii şi progresului, pentru afirmarea PSD ca alternativă la regimul falimentar al PD-L şi PNL.

Alegerile europene, în general ultimii trei ani, au arătat problemele pe care noi, cei din PSD, încă le avem şi pe care trebuie să le rezolvăm, nu să le ascundem: tensiuni interne, schimb de generaţii, evoluţii în structura electoratului nostru, erodarea spiritului militant, disciplină insuficientă în comunicarea publică şi atitudinea politică. In acelaşi timp, au arătat şi atuurile pe care le avem: potenţialul uman, capacitatea de a produce proiecte coerente, generaţia de tineri politicieni, competenţa oamenilor noştri, capacitatea de a fi solidari, în fapte, cu acele categorii sociale defavorizate.

Cred, ca preşedinte al acestui partid, că am învăţat cu toţii, şi la centru şi în plan local, din lucrurile bune dar şi din greşelile şi nereuşitele acestor ani. Cred că vom înţelege fiecare, de la lideri la militanţi, că adversarul PSD este în afara partidului. Avem o uriaşă responsabilitate pentru toţi românii care aşteaptă un guvern în stare să conducă, care să găsească soluţii la probleme, nu unul care să creeze probleme suplimentare. Avem nevoie de un guvern care să facă din România, cu adevărat, o ţară europeană.

Vă îndemn să arătăm că suntem în stare să construim împreună Alternativa pentru România. Pentru schimbarea în bine a vieţii fiecărui român!

Pentru o Românie Socială, parte a Europei Sociale!”

Ion TUDOR
preşedinte PSD Organizaţia Municipală Râmnicu Vâlcea

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Primăriţa din Runcu a fost victima unor mizerabili
(Administratie)La Ramnicu Valcea lansările electorale debuteaz...
(Ancheta)Procesul senatorului Popescu – amânat pen...
(Actualitate)VV şi VV nu sunt tari pe WWW
(Announcements)Sparele si Soparle
(Ancheta)Justiţia funcţionează doar pentru proşti
(Impact)Poliţia Rutieră Valcea a fost manipulată de pre...
(Finante)Finanţele vând curse de şoareci
(Fapt divers)Accident produs de un poliţist în timpul servic...
(Administratie) Mihăeştiul are primarul pe care îl merită
(Administratie)Mateeşti: A opta familie – aproape de eva...
(Politica)2008 - Anul Schimbării
(Politica)Dumitru Persu pune haina de cameleon
(Actualitate)Calculatoarele de la ASE Bucureşti ajung la ele...
(Editorial)Cui convin anticipatele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe