ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii Campionilor

miercuri, 20 februarie 2008


După două etape în cea mai titrată competiţie de handbal feminin din lume,

ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii Campionilor

La sfârşitul săptămânii trecute s-au disputat partidele rundei cu numărul 2 a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. S-au jucat patru partide, câte două în fiecare din cele două grupe. De data aceasta, meciul de deschidere al grupelor a avut loc în Rusia, la Zvenigorod, unde Zvezda lui Trefilov a făcut instrucţie cu deţinătoarea trofeului, Slagelse. „Balul” rundei a fost închis de un alt meci tare, o adevărată finală, meciul de la Viena, Hypo – Viborg, meci care a fost condus de valorosul cuplu de arbitri vâlceni Toma Pleşa / Octavian Pripas.

„Chimistele” rămân în top

În Grupa 1, la Vâlcea, sub privirile a 3000 de spectatori, Oltchim a câştigat încă o dată disputa cu finalista de anul trecut a Ligii Campionilor, formaţia rusă Lada Togliatti. După ce câştigaseră la fel de categoric şi meciul din toamna anului trecut, în Supercupa Europei, „galacticele” le-au dat şi de data asta o lecţie de handbal adevărat rusoaicelor, pe care le-au învins la 9 goluri diferenţă, 35-26. În celălalt meci al grupei, la Gyor, vicecampioana Ungariei, ETO Gyor, a trecut la 5 goluri diferenţă de formaţia germană FC Nurnberg, 30-25. Cu această victorie, formaţia la care joacă şi vâlceanca Aurelia Brădeanu a preluat şefia seriei 1 cu 4 puncte, „chimistele” fiind acum pe locul secund, cu 3 puncte. Rezultatele etapei a 2-a: ETO Gyor – FC Nurnberg 30-25; Oltchim – Lada Togliatti 35-26. Clasament: 1. Gyor 4p; 2. Oltchim 3p; 3. FC Nurnberg 1p; 4. Lada Togliatti 0p. Etapa viitoare: FC Nurnberg – Lada Togliatti (23 februarie) şi ETO Gyor – Oltchim (24 februarie).

Zvezda şi Viborg, la egalitate

În Grupa a 2-a, Zvezda lui Trefilov a făcut instrucţie şi a câştigat categoric disputa cu deţinătoarea trofeului, formaţia daneză Slagelse. După ce au condus la pauză cu 7 goluri, 20-13, rusoaicele, cotate cu a treia şansă, după Viborg şi Oltchim, la câştigarea competiţiei, au pus la final nu mai puţin de 15 goluri între ele şi daneze. Astfel, la final tabela de marcaj a arătat un categoric 39-24 în favoarea formaţiei ruse, echipă care joacă adevărata finală a grupei săptămâna viitoare tot acasă cu Hypo. Până una-alta, Hypo a jucat derbiul rundei, pe teren propriu, cu Viborg.

La pauză trupa lui Prokop conducea cu 4 goluri avans, 15-11, iar la final, gazdele au câştigat la doar 2 puncte, 32-30. După această etapă, austriecele conduc grupa, pe locul secund fiind trupa lui Trefilov, Zvezda, la egalitate de puncte cu Viborg. Etapa viitoare va fi deschisă de partida de la Zvenigorod între Zvezda şi Hypo Viena. Partida este programată a se disputa pe data de 22 februarie. Cealaltă partidă a grupei, Slagelse – Viborg, un derbi al handbalului danez, se va juca pe 23 februarie. Rezultatele etapei: Zvezda – Slagelse 39-24; Hypo – Viborg 32-30. Clasament: 1. Hypo Viena 4p; 2. Zvezda Zvenigorod 2p; 3. Viborg 2p; 4. Slagelse 0p. Etapa viitoare: Zvezda – Hypo (22 februarie); Slagelse – Viborg (23 februarie).

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Derbedeul Meilă terorizează Berbeştiul
(Fapt divers)Copil abandonat pe scara unui bloc
(Reportaj)Fenomenul Mateeşti se poate muta la Muereasca
(Sparle si soparle)Sparle si Soaprle
(Editorial)Coşmarul întreţinerii
(Administratie)Bărbăteştiul este o comună europeană sub admini...
(Administratie)Horezu se modernizează sub conducerea inginerul...
(Administratie)Drumuri ecologice la Măldăreşti
(Politica)Învatamintele independentei provinciei Kosovo
(Sport)ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii ...
(Fapt divers)Trei urmăriţi internaţional din Vâlcea, aduşi î...
(Editorial) Taxa pe taxă…
(Actualitate)30 de camere video – cu ochii pe vâlceni
(Actualitate)Internet cu programare pentru pensionari
(Administratie)Despăgubiri pentru sinistraţii de la Mateeşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe