Coşmarul întreţinerii

miercuri, 20 februarie 2008

Coşmarul întreţinerii

Traian Guminski

Privesc cu uimire cum actuala clasă politică pare a fi împreună la Guvernare. Perdele d e fum sunt lansate zilnic de Guvern, de preşedinte, de şefii partidelor din opoziţie şi d e la putere, de deputaţi şi senatori. Aici la Vâlcea s-a făcut mare tam tam cu alunecarea haldei de steril de la Mateeşti. Este adevărat că au fost afectate câteva familii. Dar se pare că acestea ştiau de multă vreme la ce se pot aştepta şi au primit pe vremuri despăgubiri.

Este la fel de adevărat că problema Kosovo este importantă pe plan internaţional dar nu afectează direct şi nici măcar indirect aşa cum lăsau să se înţeleagă politicienii, viaţa populaţiei din România. La crearea diversiunilor, conştientă sau nu că este folosită participă mare parte a presei, în special cea audio-video. Populaţia este aruncată cu privirea spre: Mateeşti, zăpada din Bucureşti, Campionatul d e fotbal ce se apropie, succesele echipe Oltchim, alegerile locale, data la care vor avea loc, ce candidaţi se vor pune, ce se întâmplă în Kosovo, ce spun ruşii despre Transilvania, ce spun ungurii despre independenţa provinciei sârbeşti, cum se protestează la Belgrad, cu cine se mai culcă nu ştiu care vedetă şi cine din show biz divorţează.

Se găsesc fel de fel de diversiuni. Adevărata problemă este a milioanelor de oameni, care locuiesc la blocuri. Şi care tremură de frică înainte de a se uita pe listele de la parterele imobilelor, pe celebrele liste care anunţă cât ai de plată. Facturile sunt din ce în ce mai mari. Iar vâlcenii ar trebui să se gândească că în alte oraşe e şi mai rău. Iar cei care au locuinţele lor ar trebui să se gândească la ce fac cei care stau în chirie. Apa a ajuns să coste fantastic de mult. Costurile sunt mari uneori datorită a fel de fel de firme căpuşă, care spoliază firmele de stat ce vând apa. La Vâlcea se calcă pe picioare două societăţi.

Preţul gazelor a crescut şi el şi era normal pentru că politicul a vândut pe de-a moca tot ce era profitabil. Energia electrică se majorează constant spre bucuria acţionarilor străini, care ne-au furat munca de zeci de ani. Şi acum plătim! Facturile pentru un apartament modest au ajuns să coste cât un salariu minim. Şi la aceste cheltuieli se adaugă cele legate de cablu tv, internet, gunoi ( trăiască Urbanul de la noi, care a dublat tarifele spre bucuria echipe braşovene Rulmentul!), telefon. Greu de crezut că unui pensionar îi mai rămân bani de medicamente şi mâncare.

Aceasta este adevărata problemă a românilor. Plata la aceste facturi umflate spre beneficiile unor găşti restrânse de şmecheri în costume scumpe, cu vile de lux şi autoturisme remarcabile. Coşmarul întreţinerii îi bântuie şi pe amărâţii, care beneficiază de subvenţii simbolice comparativ cu valoarea facturilor. Şi nimeni nu face ceva şi nimeni nu zice nimic!

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Derbedeul Meilă terorizează Berbeştiul
(Fapt divers)Copil abandonat pe scara unui bloc
(Reportaj)Fenomenul Mateeşti se poate muta la Muereasca
(Sparle si soparle)Sparle si Soaprle
(Editorial)Coşmarul întreţinerii
(Administratie)Bărbăteştiul este o comună europeană sub admini...
(Administratie)Horezu se modernizează sub conducerea inginerul...
(Administratie)Drumuri ecologice la Măldăreşti
(Politica)Învatamintele independentei provinciei Kosovo
(Sport)ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii ...
(Fapt divers)Trei urmăriţi internaţional din Vâlcea, aduşi î...
(Editorial) Taxa pe taxă…
(Actualitate)30 de camere video – cu ochii pe vâlceni
(Actualitate)Internet cu programare pentru pensionari
(Administratie)Despăgubiri pentru sinistraţii de la Mateeşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe