Pescuitul politic

duminică, 17 februarie 2008

Tabla a… politică

Pescuitul politic

de Mihai Râmniceanu

S-a deschis sezonul pescuitului… politic! Nada, momeala sau cum doriţi s-o numiţi, este de diferite feluri şi vizează de la un loc sus, în partid, până la un scaun de patru ani, numai bun de făcut rost de bani… dintr-o moştenire şi de ridicat, nu de către cel din „cârlig”, ci de soră, mamă, bunic, vreun văr de frate sau vreun frate de soră, mă rog, cine s-o potrivi, că rude sunt, slavă Domnului!, de ridicat, ziceam, a unor vilişoare, de cărat nişte conturi în străinătate, de ajuns prin Dubai şi apoi, bai, bai!

Sau un loc mai de jos, acolo, într-un consiliu, fie el de orice natură, la vreo societate comercială… Da’ las, că ştiu ei pescuitorii ce fac, e în funcţie şi dacă peştişorul este unul de aur sau un biet biban…

Şi de ce să nu fie modificată şi Constituţia? Aceea din 1924, din care ne-am inspirat la naşterea celei de acum, care stă pe nisipuri mereu mişcătoare, cum o fi rezistat? Apoi, dacă e nevoie, şi după cum se vede este, partidul domnului Geoană nu va mai veni la alegeri, în condiţiile în care, nu se va hotărî votul uninominal în două săptămâni şi nu se va face schimbarea… modificării!

Bun sezon de pescuit, dar dumnealor, cei aleşi şi mereu neînţeleşi, o fac tot mai mult în ape tulburi!
Românii strigă după medicamente, şeful peste sănătatea întregii populaţii ameninţă cu controale la farmacii, iar cei bolnavi se duc la operaţii şi la tratamente, bunăoară, în Ungaria. E mai ieftin, e mai bine, e fără contribuţie bănească „suplimentară”, personalul sanitar ştie ce înseamnă bolnavul şi aşa mai departe. Cât de departe am ajuns de ceea ce visam!

Abracadabrante, halucinante scenele cu familiile de lângă minele de uraniu din Maramureş, parcă. Inconştienţă, neputinţă, cinism! „Nu vedeţi că sunt retardaţi, n-ai ce să le mai faci?”, zicea un politician-medic, un specialist! Unul de-al lui Hipocrat! Iar oamenii, semianalfabeţi, rupţi de lume, n-aveau timp să citească avertismentele că nu e voie să bea sau să folosească apa şi că păşunatul animalelor nu este permis.

Deci statul, deci cei responsabili au luat măsurile necesare. Plăcuţele avertizoare i-au salvat pe iresponsabili, pe… Doamne, dar cât o să se mai salveze!?

Bine că s-au împlinit şi cei nouă ani de când nu mai sunt mineriade! Bine că e independent Kosovo, iar soldaţii noştri vor pleca din nou acolo! Numai că, vreo şase state, între care şi România, nu recunosc Kosovo cel independent.

Am mai pescuit, ca şi consumatori de informaţii, încă una care e în măsură să ne oblige să strângem buzunarul, precum cureaua unui prim-ministru de acum câţiva ani: în mai, pâinea s-ar mai putea scumpi cu 25 la sută. Norocul nostru este că există înlocuitori: răbdările prăjite! Noroc că are cine să gândească pentru viitorul nostru. Din cei 326 de parlamentari, 180 sunt doctori în tot felul de probleme, pentru că setea de cunoştinţe nu i-a oprit să se instruiască în timpul cel mai scurt. Avea nevoie poporul de aşa ceva!

Şi ultima informaţie pe care am „pescuit-o”, este că în Bucureşti, zilnic, 60 de bucureşteni sunt muşcaţi de câinii disperaţi de foame şi lipsiţi de un stăpân. Se iau şi ei după politicieni, care se muşcă mereu de… mai multe ori pe zi.

Un avertisment pentru pescuitori: atenţie la momeală, atenţie la apă, uneori sunt otrăvite de partenerii la pescuit.

Alte titluri din editia curenta:

(Sport)Galacticele de la Oltchim au învins clar Lada
(Politica)Blonda de la Cotroceni i-a arătat cartonaşul ga...
(Reportaj)Localnicii din Ocnele Mari s-au întors în Evul ...
(Actualitate)Oltchim suplimentează cu 44,5 milioane de lei o...
(Impact)Coşmarul nu se termină la Mateeşt
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Greşeli de campanie
(Actualitate)Campionat naţional de box feminin la Călimăneşti
(Fapt divers)Reclamaţie de viol, la Călimăneşti
(Administratie)Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului b...
(Politica)Ion Dobre minte electoratul cu neruşinare
(Actualitate)Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlce...
(Finante)Directorul executiv al DGFP Vâlcea, ec. Gheorgh...
(Editorial)Pescuitul politic
(Administratie)Ilie Amuzan a ajuns şef la „Apa Vâlcea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe