Greşeli de campanie

duminică, 17 februarie 2008

Greşeli de campanie

Traian Guminski

Urmăresc cu mare atenţie ce se întâmplă în Vâlcea în această perioadă de precampanie electorală. Şi ca jurnalist sunt interesat de fenomen dar şi din punct de vedere al unui om care a fost membru al unui partid ce a ajuns de la 2% în 1991 la Guvernare în 1996 şi acum din nou la 2%. Am fost implicat în multe campanii electorale şi am absolvit fel de fel de cursuri sponsorizate de americani, de democrat creştinii germani, de irlandezi. La noi campaniile sunt mereu altfel decât la ei şi aşa vor fi încă mult timp.

Minciuna evidentă şi atacul asupra adversarilor pe situaţii în care cei care atacă ar fi făcut la fel ca cei care sunt atacaţi sunt frecvente. Situaţia de la Mateeşti este exploatată temeinic de cei de la PSD şi PDL. Guvernul liberal s-ar putea să aibă dreptate în ceea ce priveşte acordarea ajutoarelor de acolo. Poate oamenii aceia nu mai au dreptul la despăgubiri după ce au primit bani pentru a se muta cu casele. Dar modul în care li s-a spus acest lucru combinat cu demagogia adversarilor s-ar putea să îi coste pe liberali.

Cel puţin câteva mii de voturi. PDL-işti au greşit şi ei când au crezut că Mircia Gutău de unul singur le poate aduce victoria în judeţ. Tineretul lor este dezorientat, a ajuns să aibă funcţii prea repede şi crede că acestea înseamnă doar privilegii. Se înşeală. Aşa cum s-au înşelat şi tinerii ţărănişti pe timpuri. Numai că aceia nu ar fi făcut o prostie aşa de mare ca cea a redactării unui ziar de partid ascuns sub aparenta afacere a unor domnişoare. Nici nu ar fi furat un titlu deja pe piaţă.

Ca să nu mai vorbim că ziarul făcut de ţărănişti acum 12 ani „ Poştalionul” ,era de 20 de ori mai bun ca acest „Vâlceanul” păgubos. Conservatorii au crezut că prin Buşe pot face mult. Au luat cu japca nişte primari, viceprimari şi consilieri care acum vor trăda şi vor ieşi pe listele tradiţionale. PNG nu poate emite pretenţii cu lideri neexperimentaţi în discursuri şi jocuri de imagine. PRM este aproape mort cu Nuică, Bătăgan şi Pătru.

Iar PSD pierde voturi datorită încăpăţânării de a pune candidaţi compromişi în comune şi de a susţine deseori cai morţi. Plus că omul lor Ion Câlea , un fel de face tot, vrea mai mult puterea politică interioară decât puterea partidului în judeţ. Alegerile care urmează vor fi câştigate, cred eu, de formaţiunea care va greşi mai puţin în aceste ultime luni. Suma greşelilor va spune totul nu suma meritelor.

Pentru că la merite toţi sunt egali. Toţi au corupţii lor, toţi mint, toţi au activişti demagogi d e profesie. Poate unii au ceva mai mulţi dinozauri care ar putea scufunda corabia. Iar unii au feţi frumoşi care pot cădea nasol de tot de pe cai când adevărul va erupe. În final le reamintesc celor care gândesc strategiile electorale că presa nu te poate face mai frumos decât eşti aşa că de multe ori nu are rost să plăteşti laude. Dar presa te poate face urât de tot aşa că atenţie la ce plătesc adversarii.

Alte titluri din editia curenta:

(Sport)Galacticele de la Oltchim au învins clar Lada
(Politica)Blonda de la Cotroceni i-a arătat cartonaşul ga...
(Reportaj)Localnicii din Ocnele Mari s-au întors în Evul ...
(Actualitate)Oltchim suplimentează cu 44,5 milioane de lei o...
(Impact)Coşmarul nu se termină la Mateeşt
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Greşeli de campanie
(Actualitate)Campionat naţional de box feminin la Călimăneşti
(Fapt divers)Reclamaţie de viol, la Călimăneşti
(Administratie)Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului b...
(Politica)Ion Dobre minte electoratul cu neruşinare
(Actualitate)Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlce...
(Finante)Directorul executiv al DGFP Vâlcea, ec. Gheorgh...
(Editorial)Pescuitul politic
(Administratie)Ilie Amuzan a ajuns şef la „Apa Vâlcea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe